İstanbulkart uzun yıllardır kullanımda olmasına rağmen birçok kişi hala eski adı olan akbil olarak anmaya devam ediyor. İstanbulluların deyimiyle akbil ya da İstanbulkart’ın kullanımını rahatlatacak bir son dakika haberi vatandaşı sevindirdi. İşte İstanbulkart indirme linki ve detayları...

İSTANBULKART NASIL KULLANILACAK?

BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. tarafından geliştirilen istanbulkart mobil uygulaması ile istanbulkart’ınıza para yükleme, bakiye görüntüleme ve hesap hareketlerini izleme işlemleri gibi birçok işlemi hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde akıllı telefonunuzdan yapabileceksiniz. İstanbulkart mobil uygulaması ile artık NFC destekli her telefon bir istanbulkart dolum noktasına dönüşecek.

Anlık Bakiye Görüntüleme

NFC destekli telefonlarınızda istanbulkart’ınızı telefonunuzun arkasına okutarak anlık bakiye görüntüleyebilirsiniz.

İSTANBULKART UYGULAMASI iOS

İSTANBULKART UYGULAMASI ANDROID

Talimat Oluşturma

Anlaşmalı banka kartı bilgileriniz ile istanbulkart’ınıza seçeceğiniz miktarda talimat oluşturabilirsiniz.

Talimat Yükleme

NFC destekli cihazlar ile istanbulkart’ınızı telefonunuzun arkasına okutarak talimat yüklemeyi gerçekleştirebilirsiniz.
NFC özellikli olmayan telefonlarda ise uygula üzerinden dolum talimatı oluşturularak, en yakın otomatik dolum makinesi (biletmatik) veya akıllı duraklarda yer alan istanbulkart talimat yükleme noktalarına kartınızı okutarak dolum işleminizi tamamlayabileceksiniz.

En yakın Yükleme ve Harcama Noktalarını Görüntüleme

Konumunuza en yakın istanbulkart yükleme ve harcama noktalarını harita üzerinde görüntüleyebileceksiniz.

NFC NEDİR?

NFC, düşük bant genişliğine sahip olan, Bluetooth ve Wifi gibi teknolojilerden zayıf çalışan ve çok kısa mesafe (yaklaşık 4 cm aralıkta) ile kullanılabilen bir kablosuz iletişim teknolojisidir. Açılımı Near Field Comminucation, Türkçesi ise Yakın Alan İletişimi olan NFC teknolojisi, temel olarak bu teknolojiye sahip cihazların kısa mesafede birbiri ile veri alışverişi yapabilmesini sağlar. NFC teknolojisi, Sony ve Philips markaları tarafından, 2002 yılı sonunda geliştirilmiş, 2003 yılı sonunda ise bir kablosuz iletişim standardı olarak kabul edilmiştir. Telefonunuzun NFC desteği olup olmadığını özelliklerini inceleyerek öğrenebilirsiniz.
[old_news_related_template title="Pet şişeyle İstanbulkart dolumu fiyatları belli oldu!" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geri Dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Akıllı Geri Dönüşüm Konteynerına atık pet şişe ve alüminyum içecek kutusu atan her İstanbulkart kullanıcısının kartına belirli miktar para yüklenecek. 0,5 litrelik pet şişe atana otomotik olarak 3 kuruş para yüklenecek. Yani bir vatandaş toplu taşımalarda tek geçiş hakkı kazanmak istiyorsa (2.60 TL) cihaza 86 şişe atmak durumunda..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/pet-sise_16_9_1536215512_16_9_1536316407.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/istanbulkart-icin-yeni-donem-iste-akilli-projenin-guncel-fiyatlari-2613930/"]