İstanbul'da meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen yağış etkisini gösterdi. Gökyüzünü kaplayan yağmur bulutları nedeniyle gündüz geceye döndü. Şehrin bir çok noktasından ise su baskınları ve taşkınlar yaşlandı.

Yağış nedeniyle çamurlu suların aktığı Boğaz renk değiştirdi. Foto DHA Yağış nedeniyle çamurlu suların aktığı Boğaz renk değiştirdi. Foto DHA

Üsküdar'da yolları ve apartman girişlerini su bastı


Üsküdar'da aniden bastıran yağmur nedeniyle yolları ve apartman girişlerini sel bastı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı. Göle dönen yollarda sürücüler ilerlemekte zorluk çekti. Bazı sürücüler ise araçlarının üzerini halıyla örterek doluya karşı önlem aldı. İstanbul Boğazı, Üsküdar ve çevresinde etkili olan yağmur sonrası çamura bulandı. Beylerbeyi'nden yağmurla birlikte gelen çamur, Boğaz'ı kahverengi yaptı. Çamura bulanan Boğaz havadan da görüntülendi.

Belediye ve itfaiye ekipleri alt geçitte mahsur kalanları kurtardı. AA Belediye ekipleri alt geçitte mahsur kalanları kurtardı. AA

Alt geçidi su bastı araçlar mahsur kaldı


Bakırköy Ataköy'de de su basan alt geçitte araçlar mahsur kaldı. Bazı sürücüler araçlarının içinde bekledi. Olay yerine gelen belediye ekipleri su tahliye çalışma başlattı. Çalışmalar devam ediyor.

Yağış nedeniyle yollar göle döndü araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Foto İHA Yağış nedeniyle yollar göle döndü araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Foto İHA

Beylikdüzü'nde yollar göle döndü


Öğleden sonra başlayan yağmur kentte hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Beylikdüzü'nde yollar adeta göle döndü .Araçlar oluşan su birikintisinde güçlükle ilerledi. Oluşan su birikintisi ise kameralarca kaydedildi.

Foto DHA Hadımköy'de yoğun yağış nedeniyle bazı araçlar mahsur kaldı. Foto DHA

Bazı bölgelerde dolu yağdı


Hadımköy'de  su basan alt geçitte araçlar mahsur kaldı. Bazı sürücüler araçlarının üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları devam ediyor. İstanbul'da öğlen saatlerinde etkili olan olumsuz hava koşulları sırasında Yenibosna'da dolu yağdı. Kısa süren dolu yağışı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İSTANBUL (İHA/DHA)