Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ekonomik şartların vatandaşın cebini yaktığını, pazarlardaki fiyat artışı ile doğalgaz ve elektrik faturalarındaki yüksek rakamların dar gelirli vatandaşları borç sarmalına sürüklediğini söyledi.

Yaşanan sıkıntıların ekonomik krizin öncü sarsıntısı olduğunu öne süren Akşener, "Doğru teşhis tedavinin ilk adımıdır. Teşhisi doğru yapmazsanız sonuç almanız mümkün değildir. 16 yıldır süren borçlanma ekonomisinin sonuna geldik. Türkiye'nin altına döşedikleri dinamitleri, borç parayla örttüler. Şimdi gerçekleri örten o perdenin açıldığı zamana geldik." diye konuştu.

"Etiket kontrolü ilkel görüntü"


Akşener, yerli ve yabancı sermayeye güven verilmesi gerekirken, enflasyonla mücadele adı altında raflarda etiket kontrolü yapılarak "ilkel bir görüntü" verildiğini savundu.

İktidarın, halkın taleplerine cevap veremediğini ileri süren Meral Akşener, "Emekliye, sabit ücretliye zam yapın, yerli otomobile vergi indirimi yapın, elektrik faturasında TRT payını kaldırın, adaleti tesis edin. Vatandaş devletine yargıya güvensin istiyoruz ama ses yok. Bizi dinlemiyor ama ABD'nin her sözünü dinliyor. Devlet hiçbir zaman kendi milletine bu kadar kayıtsız kalmamıştı." dedi.

Akşener, hükümetin açıkladığı ekonomik program ve enflasyonla mücadele planını eleştirerek, şöyle devam etti:

"İktidar iki ay sürecek yüzde 10 indirim çağrısı yaptı. Elbette dar gelirlinin cebinde kalacak her kuruş bizim için değerlidir. Ancak hükümetin ayak oyunlarına kanacak kadar da saf değiliz. Bu indirimin amacı üreticiyi iki aylık bir indirime zorlayarak yıl sonu enflasyonunu düşük göstermek. Yılbaşında işçiye, memura, emekliye düşük zam yapmak için ucuz bir düzenlemedir bu."

'TÜRK MİLLETİ SENİ AFFETMEYECEK'

500 milyon dolarlık o fakire sesleniyorum. Türk devletinin itibarını papazın kaderine bağlamıştın. Papaz uçtu elbisesi kaldı. Bir zamanlar diyordun ya “papaz elbisesi bile giyerim” diye buyur giy artık.12 Eylül’de duruşma başlamadan onu karşılayacak komite hazırdı zaten. Tanıklar nasıl olduysa bir anda fikir değiştirdi. Trump sana cevap veriyor “Yardımları için Erdoğan’a teşekkür ederim” diye. Kimi kandırıyorsunuz? Kimi aldın. Oradaki papazı alabildin mi? YPG’nin elindeki 2 istihbaratçımızı alabildin mi? Semi elin Amerika’sına dövdürmeyiz dik dur dedik. Sen ney yaptın yine boyun büktün. Türk milleti seni affetmeyecek. Bir kerecik sözünün arkasında dur da nazarlığın olsun Yargımızın başına çuvalı bizzat sen geçirdin.

'SUUDİ ARABİSTAN DEVLET DEĞERLERİMİZE SALDIRDI'

Her konuda ‘Eyyt’ diye başlıyor. Kimseyi bulamazsa gölgesiyle kavga ediyor. Belki de Suudi’lerin yaptığı yardımın hatırı vardı. Gazeteci Kaşıkçı’nın durumu için ne dedi. Sözcüsü “Suudilerle ortak çalışacağız” dedi. Ne yapacaksınız? Kileri korumak için fareye mi nöbet yazacaksınız.

CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündemi değiştirmek için İş Bankası hisselerini gündeme taşıdığını iddia eden Akşener, "Aralarındaki kavgaya biz girmeyelim. Ama şunu da söylemeden geçmeyelim; Erdoğan'ın derdi ekonomi, millet, değil. Ona ekonomik krizi gündemden düşürecek bir sahte kriz lazım. AK Parti ve CHP'nin birbirlerini döverek büyüttükleri bu oyunların millete bir faydası yok. Bu işlerden sadece AK Parti ve CHP ekmek yiyor. İstiyorlar ki sağlı sollu iki kutup halinde birbirleriyle didişsinler, biz de etraflarında toplanalım." diye konuştu.