İYİ Parti Lideri Meral Akşener, genel merkezde düzenlenen GİK toplantısına AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun amcası Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu ile birlikte katıldı. Akşener toplantıda Salim Ensarioğlu'nun İYİ Parti'ye katıldığını söyleyerek, "An itibarıyla İYİ Partili oldu. Allah yolumuzu açık etsin. Çok teşekkür ediyorum kendisine. Güç, kuvvet verdi bize. Çok eski bir dostuz, bizi kırmadı. Hayırlı olsun" dedi. Akşener 13 Mayıs'ta Diyarbakır'a gideceklerini de sözlerine ekledi.

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray ise toplantıda Meral Akşener'in partilerinin Cumhurbaşkanı adayı olmasına karar verildiğini açıkladı.

İYİ PARTİ GİK'TEN ÖNEMLİ KARARLAR

1- TBMM tarafından 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verilen 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri ile aynı tarihte yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Parti tüzüğümüzün 49. ve 69. maddeleri uyarınca katılmaya oy birliği ile karar verilmiştir.

2-24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27.Dönem Milletvekili seçimlerinde, partimize milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunacak adayların, ilgili seçim kanunları ile Parti tüzüğümüzün 49. Ve 71. Maddelerine göre başvuruda bulunan aday adaylarından, aday olup olamayacaklarının tespiti için 6 kişilik ön inceleme komisyonun teşekkülüne, komisyon teşekkülü için Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e yetki verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

3-27.dönem milletvekilliği adaylarının sıralaması için 2820 sayılı kanunun 37. Maddesi ile tüzüğümüzün 49 ve 71. Maddeleri gereğince tüm seçim bölgelerinde Merkez Yoklaması usulünün uygulamasına, bu usulün uygulanması sırasında kullanılacak yöntemlerin belirlenmesi hususunda Genel Başkan Sn. Meral AKŞENER'e yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

4-27. Dönem Milletvekilliği için müracaatta bulunacak aday adaylarından başvuru sırasında 5.000 TL başvuru ücretinin alınmasına, kadın adaylar ve 25 yaş altındaki genç aday adayları için belirlenen ücretin 1/2 olarak uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.

5- Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak olan seçim takvimine uygun olarak hazırlıkların yapılması için Hukuk, Seçim ve İnsan Hakları işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısına yetki verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

6- 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Parti tüzüğümüzün 71. Maddesi gereğince Genel Başkan Sn. Meral AKŞENER'in, 15 Başkanlık Divanı Üyesi tarafından verilen önerge doğrultusunda aday olarak teklif edilmesi üzerine, Genel İdare Kurulunca oylanarak, önergenin oy birliği ile kabul edilmesine karar verilmiştir.