İYİ Parti’nin kurucularından ve eski genel başkan yardımcılarından Avukat Şule Ünlü Doğan da partisinden istifa ettiğini açıkladı.
Ünlü Doğan, “Bebek katillerine ‘terörist’ diyemeyen, bu görüşteki partinin çadırını ziyaret edip sarmaş dolaş pozlar veren bir üyenin hala genel merkez katlarında dolaşmasına izin verilmesini, partiden atılmamasını, bilakis korunmasını Alparslan Türkeş in tedrisatından geçmiş, ocaklarda çalışmış bir milliyetçi olarak içime sindirebilmem mümkün olmadı” dedi.

Partide “skandallarla anılan şaibeli isimlerin yer aldığına” dikkat çeken Şule Ünlü Doğan, istifa dilekçesinde şunları yazdı:
“Mazisi temiz,vatan sevdalısı, donanımlı kadrolar küstürülmüştür. Aynı zamanda Parti emekliler kulübüne dönmüştür. Meclisin en yeni ama en yaşlı partisidir. Kadın hareketiyiz denmiştir ama meclisin en az kadın vekili olan partisidir. Söylem geliştirmekten iş üretmeye zaman bulamayan,organize olamayan,birlikte çalışma kültüründen uzak,kişisel vitrin telaşında olan, iyiyi,doğruyu ve çalışmayı hedef almayan yapı, popülarizme yenik düşmüştür.Sadece ülke sevdalısı bir avuç insan ve genel başkan sahada insanüstü çalışmıştır.”
Kişiler üzerinden siyaset yapmaya çalışan zihniyetin ,dedikodu ve yalan haberlerle ülke için birer değer olan ve gelecek vaad eden partilileri öğütmeye devam ettiğini öne süren Ünlü Doğan, “Gençlere söz hakkı verilmemiş, söz aldıklarında ise ‘sen siyaseti bilmiyorsun’ denmiştir. Sizin bildiğiniz siyaset ise partiyi barajın altına çekmiştir. Siyaseti ülke için değil; kendisi için yapanlardan tüm partilerin kurtulmasını diliyorum” dedi.
Şule Ünlü Doğan kendisine adaylık önerilmesine rağmen kabul etmediğini belirtti ve açıklamasını şöyle sonlandırdı:
“Bugüne kadar hukukun üstünlüğü ve demokrasi mücadelesine destek olmak amacıyla yer aldığım Partimden, burada saymakla anlatılamayacak daha nice sebeplerle; ülkenin bekasına hizmet etmeyeceğini anladığım ve bu manada umudumun kalmadığı İYİ PARTİ kurucu üyeliğinden istifa ediyorum.”