MUSAVVAT DERVİŞOĞLU : Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarının son dönemine geldiğini görüyoruz. Türkiye bir sistem değişikliği yaşıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli. En az onun kadar da TBMM'de bugünkü muhalefet partilerinin oluşturacağı çoğunluk çok önemli. Sandık güvenliği hakkında söyleyeceğim şudur: Hırsızı engellemenin yolu kapıyı sağlam kapatmaktan geçer. Elbette bu arkadaşların (AKP'lilerin) bir niyet bozukluğu var. Ama öyle bir hazırlık yapıyoruz ki, sandıkta hırsızlık yapılmasını, birleştirme tutanaklarında yolsuzluk ve adaletsizlik yapılmasına asla ve kata izin vermeyeceğiz. Vatandaşın bize emanet ettiği oyu namusumuz sayacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar.

"MİLLET İTTİFAKI YÜZDE 40'I AŞARSA TÜRKİYE RAHATLAR"


MEHMET TEZKAN : İki yol var; başkanlık veya parlamenter demokrasi. İyi Parti bu seçimden güçlü çıkarsa Türkiye'de demokrasi olur. Çıkamazsa tek adam rejimi olur. Millet İttifakı yüzde 40'ların üstünde oy alırsa Türkiye rahat bir nefes alır. İkinci turda başkanlığın kapısı aralanır. 24 Haziran bir partinin ötesinde anlam taşıyan bir seçim. Hangi partinin ne olduğundan çok hangi rejimin kalıcı olacağına karar verilecek.

"ERDOĞAN MİLLETİ YORMUŞ"


YILDIRIM ULUPINAR : Sokakta AKP'den bıkkınlık görüyorum. İktidara çok ciddi bir tepki var. Yoruldum diyor ya Cumhurbaşkanı, milleti de yormuş. İzmirli seçmenin analiz kabiliyetine güveniyorum. Hep ilkleri yapmıştır. Bu seçimde de İyi Parti'yi birinci sıraya oturtacağını düşünüyorum. Meral Akşener'in ikinci tura kalacağına yüzde 100 inanıyorum.

"ARTIK HERKES AKP YÖNETİMİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYOR"


ÇİĞDEM ÖZER : Sahaya indiğim zaman halkın hem AKP, hem CHP yorgunu olduğunu gördüm. İyi Parti'ye büyük teveccüh var. Özellikle hanımlarda Meral hanımın ismi müthiş bir heyecana sebep vermiş. Artık herkes bu yönetimin değişmesini istiyor.
Ama şu anda bir algı operasyonu var. Bunu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama kendi açımdan söylemekte beis görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ikinci turda rakibini Muharrem İnce olarak görmek istiyor. Seçmenin ikinci turda Cumhurbaşkanı'nın aksine bir tutum içinde olacağına inanıyorum.