İYİ Parti’nin seçimlere katılabilmesi için, 15 CHP’li milletvekili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti’ye katıldı. CHP heyeti, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek 15 milletvekilinin isimleri tek tek açıklandı. İşte İYİ Parti'ye geçen CHP milletvekilleri...

ALTAY: SİYASİ BİR KARARDIR

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, beraberinde İYİ Parti’ye geçen 15 vekille birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Altay, şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye'nin bu demokrasi ayıbından kurtulması lazım katılabilecek partilerin standartları bellidir. Demokrasimizin daha fazla tahrip edilmesini doğru bulmuyoruz. Biz yok edilen adaleti yeniden inşa edeceğiz. YSK'nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan partilerin seçim gerekliliklerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ilişkin istediği görüşün İYİ Parti açısında olumlu olmasına rağmen YSK'da İYİ Parti adına olumlu bir yaklaşım olmasını siyasi bir karardır. Dolu dizgin seçimlere giden bir parti için bu durum doğru olamaz. Biz bu demokrasi ayıbıyla mücadele edeceğiz. YSK’nın bu ayıba zorlanmasıyla mücadele edeceğiz.Demokrasi bizin için değil herkes için deriz biz. Bu sebeple yargının bu siyasi tasarrufunu ortadan kaldırılması için CHP'ye mensup 15 vekil bugün partimizden istifa edip İYİ Parti'ye geçmişlerdir.”

CHP'DEN İYİ PARTİYE GEÇEN MİLLETVEKİLLERİ

1. Burcu Köksal – Afyonkarahisar
2. Mustafa Tuncer – Amasya
3. Nihat Yeşil – Ankara
4. Hüseyin Yıldız – Aydın
5. Ahmet Akın – Balıkesir
6. Mehmet Göker – Burdur
7. Nurhayat Altaca Kayışoğlu – Bursa
8. Erkan Aydın – Bursa
9.Tufan Köse – Çorum
10. Okan Gaytancıoğlu – Edirne
11. Tacettin Bayır – İzmir
12. Çetin Arık – Kayseri
13. Fatma Kaptan Hürriyet – Kocaeli
14. Ömer Fethi Gürer – Niğde
15. Ünal Demirtaş – Zonguldak