İzmir 2018 imsakiyesi haberimizde! İslam dininin en değerli ve bereketli kabul ettiği Ramazan ayını idrak ediyor. Bu ayda günahlar bağışlanıyor ayrıca dualar kabul ediliyor. Bütün gün büyük bir özen ve sabırla orucunu tutan vatandaşlar sofralarını hazırlarken sahur ve iftar ne zaman, saat kaçta sorusunun cevabını araştırıyor. İşte İzmir'de sahur ve iftar vakitleri...

İZMİR'DE İFTAR VE SAHUR NE ZAMAN?

izmir-iftar

KADİR GECESİ TARİHİ

Ramazan ayının 27. gecesi İslam âleminde Kadir Gecesi olarak bilinir ve kutlanır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı 2018 yılı dini günler takvimine göre İslam aleminin en kutsal gecesi olan Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek.

FİTRE NE KADAR?

Fitre nedir, kimlere verilir sorularının yanında her sene fitre miktarı da araştırılıyor. Ramazan öncesinde belirlenen fitre miktarı bu sene 19 lira olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl Diyanet fitre miktarını 16 TL olarak açıklamıştı.

RAMAZAN PİDESİ NE KADAR?

2017 yılında 300 gram pide 2 liraya satılmıştı. Bu sene İstanbul ve Ankara'da 275 gram pide 2 liradan satılacak. İzmir'de ise 350 gram pide 2,5 liradan satılacak.