Yeni hükümette görev alan bakanların memleket dağılımında Trabzon lider çıktı. 16 bakanının 4’Ü Trabzonlu. Böylece kabinenin yüzde 25’ini Trabzonlu olan isimler oluşturdu. Ekonomi Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan, Trabzon doğumlu...

Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan ve ANAP’lı eski bakan Ekrem Pakdemirli’nin oğlu olan Bekir Pakdemirli, ise AKP’de İzmir İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Daha sonra Turkcell Yönetim Kurulu üyesi olarak atanan Pakdemirli, 5 yıldır bu görevini yürütüyor. Pakdemirli’nin ağabeyi Prof. Mehmet Pakdemirli ise FETÖ’den tutuklu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi eski rektörü olan ağabey Pakdemirli, FETÖ ile ilgili Manisa’da yapılan operasyon sonrası tutuklanmıştı. Pakdemirli KHK ile kamudan da ihraç edildi.

AKP’Lİ VEKİLİN DAMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise bu göreve atanmadan önce Spor Toto Teşkilat Başkanlığını yürütüyordu. Kasapoğlu, AKP eski İstanbul milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın da damadı. Kıyıklık, İstanbul'da Bağcılar Belediye Başkanlığı da yapmıştı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da bu göreve getirildiğini son dakika öğrendi. AA eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, Pekcan ile havalimanında birlikteyken telefon geldiğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığından çağırdılar, sonra telefon yağdı. Ne oldu dedim, sanırım bakan oldum, herkes öyle diyor ben bilemiyorum. Öğrenmeye gidiyorum dedi” açıklaması yaptı.