İslam alemini Kadir Gecesi heyecanı sardı. Milyonlarca inanan Kadir Gecesi ile ilgili araştırma yapıyor. Biz de sizler için Kadir Gecesi ile ilgili tüm merak edilenleri cevapladık. Peki Kadir Gecesi ne zaman?

Ramazan Ayı’nın 27. gecesi idrak edilecek Kadir Gecesi’nde kılınacak namazların çok değerli olduğu ve tüm duaların kabul olacağı Kuran-ı Kerim’de yer almıştır. Bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek. İbadetlerine yön vermek isteyen vatandaşlarımızın Kadir Gecesini bugün ihya edecek.

TÖVBE GECESİ

Bu gecede eylemlerimizin Kuran’a uygun olup olmadığının muhasebesini yapmalı, varsa eksiklerimizi gidermeli ve bu geceyi yeni bir hayatın başlangıcı saymalıyız.

Dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmalıyız. Yoksul, öksüz ve muhtaçların mağduriyetlerini gidermeye çalışmak, onların kırık kalplerini onarmalı, ellerinden tutup topluma kazandırmak gerekir. Bu gecede yapmamız gereken iş, Kuran-ı Kerim üzerinde yoğunlaşmak ve kendimizle hesaplaşmaktır.

KADİR GECESİ’NİN ÖNEMİ NEDİR?

Kadir Gecesi İslam dininde Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı , “sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece” olarak bi,liniyor. BU gece “Kadir Suresi”nde şu şekilde anlatılıyor: “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab’lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”