İslam alemi Ramazanın son günlerinin yaklaşması ile üzülürken bir yandan da kadir gecesinin gelişine seviniyor. Milyonlarca müslüman Kadir Gecesi'nde ibadetlerini gerçekleştirecek ve dualar edecek. Peki Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek?

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının 27. gecesinde Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek. İbadetlerine yön vermek isteyen vatandaşlarımızın Kadir Gecesini bugün ihya edecek. Müslümanlar, günahlarının affı için o gün ibadetlerini yerine getirecekler.

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ

Kadir Gecesi, Kur'an'ın vahiy yoluyla Peygamber Efendimize gönderilmeye başlandığı gecedir. Kadir gecesinden Mekke devrinde nazil olan ve Kur'an'ın doksan yedinci suresi olan beş ayetlik Kadr Suresi'nde bahsedilir. Bu surede Kur’an’ın indirildiği kadir gecesinden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadr, ‘azamet' ve ‘şeref' demektir. Kadir Suresinde Kur’an’ın kadir gecesinde indirildiğinden, kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğundan, kadir gecesinin rahmet ve berekete vesile olduğundan, bu sebeple insanlık için taşıdığı değerden bahsedilir.


cuma-shutterstock


KADİR GECESİ NE ŞEKİLDE DUA EDİLMELİ?

-Hz. Aişe bir gün Peygamberimize:

Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim?

Şöyle buyurdu:

– Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

[old_news_related_template title="Mevlid Kandili ne zaman? İşte 2018 Mevlid Kandili tarihi…" desc="İslam alemi yılın belli günlerinde hicri tarihlere göre kandilleri kutluyor. Yaklaşan Mevlid Kandili'nin anlam ve önemini de idrak etmek son derece önemli. İşte Ramazan ayından sonra gerçekleşecek Mavlid kandilinin tarihi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/mevlid-kandili-ne-zaman_16_9_1528094638.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mevlid-kandili-ne-zaman-iste-2018-mevlid-kandili-tarihi-2447495/"]