Yüzyılın en uzun tutulması Türkiye'de görsel şölene dönüştü.

 

ay2

İSTANBUL’DA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Dünya'nın birçok farklı bölgesinden görülebilen "Kanlı Ay" tutulması İstanbul'da da çıplak gözle izlendi. Şehrin tarihi güzellikleriyle bir araya gelen "Kanlı Ay" kartpostallık görüntüler oluşturdu.

istanbul-3

Kanlı Ay tutulmasının mest eden görüntüsü havadan görüntülendi. Dünya’nın Ay’ı tamamen gölgede bıraktığı tam Ay tutulması, Ay’ın karanlıkta kalması ve bu nedenle kırmızı renge bürünmesiyle ortaya çıkıyor.

aaa1

 

ANKARA’DA SANİYE SANİYE TAKİP EDİLDİ

21. yüzyılın en uzun ay tutulması olarak nitelendirilen "Kanlı Ay" tutulması, saat 20.13’te başladı. Ankara semalarında net bir şekilde gözlemlenen tutulma, mest eden görüntüler ortaya koydu.

ankara

Dünya'nın Güneş ile Ay arasına girmesi sonucu yerkürenin gölgesi Ay’ın görünen yüzünü kapattı.

3

İZMİR’DE VATANDAŞLAR YÜKSEK YERLERE AKIN ETTİ

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan doğa olayını görmek isteyen vatandaşlar yüksek yerlere çıkarak 'Kanlı Ay Tutulması'nı izledi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren ve nadiren gözlemlenen bu doğa olayını izleyen vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çekti.

izmir

KARS’TA KANLI AY TUTULMASI

Kars’ta akşam başlayan doğa olayını görmek isteyen vatandaşlar yüksek yerlere çıkarak Kanlı Ay tutulmasını izledi. Nadiren gözlemlenen bu doğa olayını izleyen vatandaşlar bol bol fotoğraf çekti. Tutulma, özellikle Fethiye Camii ve Havariler Kilisesi’nin olduğu bölgede gözlemlendi.

kars

HATAY’TA TELESKOPLA İZLENDİ

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da Kanlı Ay tutulmasını vatandaşlar, özel bir okuldaki Uzay İzleme Merkezi'nde teleskopla izledi.

hatay

DİYARBAKIR’DA ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

Dünyanın birçok bölgesinde çıplak gözle izlenebilen Kanlı Ay tutulması Diyarbakır’da da izlenirken, vatandaşlar anı ölümsüzleştirmek için cep telefonu ve fotoğraf makinalarına sarıldı.

diyarbakir

AFYON’DA NET OLARAK GÖZLEMLENDİ

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Kanlı Ay tutulması net olarak izlendi.

afyon

ANTALYA’DA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Antalya´da akşam saatlerinde başlayan doğa olayını görmek isteyenler, özellikle sahilleri doldurdu. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren bu doğa olayını izleyen vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çekti.

antalya

SİVAS’TA ÜCRETLİ İZLEDİLER

Sivas'ta bir lise öğrencisi, "Kanlı Ay" tutulmasını fırsata çevirerek, vatandaşlara 1 lira karşılığında teleskopla izletti.

sivas

MUĞLA’DA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan vatandaşlar, tatilciler ve amatör fotoğrafçılar Değirmenler Tepesi'ne akın etti.

mugla

21. yüzyılın en uzun Kanlı Ay tutulmasını ilgiyle izleyen vatandaşlar, bol bol fotoğraf çektirdi. En iyi pozu yakalamak isteyen vatandaşların şekilden şekle girdiği anlar ise renkli görüntüler oluşturdu.

mugla2

KANLI AY TEKİRDAĞ’DA DA BÜYÜLEDİ

Saat 20.13’de başlayan tutulma vatandaşların sahile akmasına neden oldu. Merkez Süleymanpaşa’da vatandaşlar bu büyüleyici görüntüleri çıplak gözle görmek için sahilde aileleriyle birlikte beklemeye başladı. Ay tutulmasının başlamasıyla birlikte cep telefonlarına sarılan vatandaşlar, görkemli görüntüleri çekti.

tekirdag

ÇANAKKALE’DE GÖZLEMEVİNDEN İZLENDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ulupınar Gözlemevi'nde düzenlenen etkinliğe katılanlar, çıplak gözle ve teleskoplarla kanlı ay tutulmasını izledi. Vatandaşlar ise, 21'inci yüzyılın en önemli gök olayını fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

canakkale

Kapadokya’da muhteşem kanlı ay tutulması


Yüzyılın en büyük Kanlı Ay tutulması Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde bulunan Aşıklar Vadisi’nde büyük bir ilgiyle izlendi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Konya Bilim Merkezi tarafından düzenlenen programda yüzlerce vatandaş Kanlı Ay’ın muhteşem görüntüsünü Aşıklar Vadisi’nde izlerken programa Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’da katıldı.

kapadokya