Bugün Kanlı Ay Tutulması saat kaçta? sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Kanlı Ay Tutulması için meraklı bekleyiş sürerken birçok kişi Kanlı Ay Tutulması'nın saat kaçta başlayacağını ve Türkiye'de hangi konumlardan en iyi şekilde izlenebileceğini merakla araştırıyor. Kanlı Ay Tutulması hakkında uluslararası basında farklı haberler de yer alıyor. İşte gündemin ilk sıralarına oturan Kanlı Ay Tutulması hakkında merak edilen ayrıntılar...

AY TUTULMASI NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Maksimum tam tutulma için Ay'ın tüm yüzeyinin sıradışı biçimde kızıl olması gerekiyor. Tam Ay tutulması için Ay'ın Dünya'nın gölgesine bütünüyle girmesi gerekli. Ve uzun bir tutulma için Güneş, Dünya ve Ay'ın aynı çizgiye gelmesi ve Ay'ın Dünya'nın gölgesinin ortasından geçmesi lazım. 27 Temmuz'daki tutulma bu yüzyılda diğer tutulmalardan çok daha fazla bu kriteri karşılıyor. TSİ 23:21:44'te (GMT 20:21:44) gerçekleşen maksimum tutulmanın en tepesinde Ay kusursuz, eşit oranda kızıl olacak. Tutulmanın diğer anlarında ise Dünya'nın gölgesinin kıyısına yakın bölgeler daha beyaz görünecek. Bu hayatınızda görebileceğiniz en doğal kızıl Ay olacak.

KANLI AY TUTULMASI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Tutulma Türkiye saati ile 20:13'de başlayıp sabaha karşı 02:30'da sona erecek.21. Yüzyıl'da 85'i bütün Ay yüzeyini kaplayan tutulmayla birlikte toplamda 230 Ay tutulması bekleniyor.

 

DEPREM RİSKİ İDDİASI

Hollandalı deprem araştırmacısı Frank Hoogerbeets, kişisel sitesinde bu tutulmanın Dünya'daki tektonik plakaları harekete geçireceğini iddia etti. Bu hareketlenmenin 6 ilâ 8 büyüklüğünde depremlere neden olacağı öngörülüyor. Hristiyanların kutsal kitabı İncil'de ise “Ay kan rengine bürününce felaket alametleri başlayacak” deniyor.

Kanlı ay tutulması nereden izlenir? Kanlı ay tutulmasının burçlara etkisi

Dünya bugün çok özel bir doğa olayına tanıklık edecek. Son yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması meydana gelecek. Dünya, Ay ile Güneş'in arasına girecek. Atmosferdeki partiküller ise Ay'a en yakın noktaya çıkacak. Bu şekilde ay tutulmada kırmızı görülecek. Ayrıca Mars da Ay ile aynı hizada olacak.


24-tutulma-2


Kanlı Ay Tutulması en iyi Ortadoğu, Afrika'nın doğusu, ve Asya'nın batısından izlenebilecek. Bu doğa olayı Türkiye'de en iyi Doğu ve İç Anadolu'da gözlemlenecek. İstanbullu ve İzmirliler de tam tutulmaya tanıklık edebilecek. 22.30'da başlayacak tutulma 00.13'te sona erecek. Ancak bu doğa olayı, felaket söylentilerini de beraberinde getirdi.

[old_news_related_template title="Kanlı Ay Tutulması'nda bunlar olacak: Kova burcunda tam Marsyen kanlı Ay Tutulması" desc="27 Temmuz'da Kova burcunun 4. derecesinde bir Tam Ay Tutulması meydana gelecek. Bu tutulma 103 dakika sürecek ve en uzun tutulma olacağından dolayı büyük önem taşımaktadır. Tutulmanın başrolünde Mars olduğundan dolayı Marsyen bir tutulma ile karşı karşıyayız. Birçok konuyu etkileyecek olan Kanlı Ay Tutulması'nın detaylarını ünlü astrolog Dinçer Güner kaleme aldı. İşte o yazı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/ay-tutulmasi3_16_9_1531987304.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/astroloji/astroloji-haberleri/kova-burcunda-tam-marsyen-kanli-ay-tutulmasi/"]

KANLI AY TUTULMASI İZLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ay tutulmasını izlemek için aşağıdakilere dikkat etmeniz yeterli.
Hava durumunu kontrol edin, ısıya uygun giyinin.
Ay tutulmasını görebileceğiniz uygun bir konum bulun. Dünya'da gece olduğu kentlerde bu mümkün. Ancak yapay ışıkların ve hava kirliliğinin bulunmadığı taşra, en açık gökyüzüne ve izleme koşullarına sahip.
Kişisel güvenliğinizi ciddiye alın. Karanlıkta yalnız yürümeyin. Arkadaş ve ailenize nerede olduğunuzu haber verin.