24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalarına başlayan Saadet Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, Eyüpsultan'daki ziyaretlerinin ardından basın mensuplarıyla akşam yemeğinde biraraya geldi. Yemeğe Can Ataklı, Oral Çalışlar, Nuray Mert, İsmail Saymaz, Kadri Gürsel, Yıldıray Oğur ve Fehmi Koru'nun yanı sıra çok sayıda gazeteci-yazar katıldı.

İktidar partisinin ülke sorunlarına çözmek yerine yeni sorunlar getirdiğini savunan Karamollaoğlu, "İktidara gelirken, demokrasi, fikir, inanç özgürlüğü vaatleri vardı. Avrupa’yla birleşecektik. ABD ve İsrail stratejik müttefikimizdi. En önemli değişikliği de ekonomide yapacaklardı. Ama batı kapitalizmini batıdan daha katı bir anlayışla uygulamaya koydular. Devletin elinde ne varsa satıldı. Rant üretimin önüne geçti" dedi.

“AKP 28 ŞUBAT ÜRÜNÜ”


AKP'nin 28 Şubat Sürecinin ürünün olduğunu belirten Karamollaoğlu, " Türkiye’de askeriyenin üst kademeleri, sermeye sahipleri, medya patronları, sendikalar ve yargının en üst kademesinde bulunanlar meşru bir hükümeti düşürme çabasına girmeseler biz bu noktaya gelmezdik ama geldik" ifadelerini kullandı.

“EKONOMİ DİBE VURDU”
Ekonominin dibe vurduğunu savunan Karamollaoğlu, "Borç batağındayız, işsizlik almış başını gidiyor.  Türkiye borç batağında, IMF’ye borcumuz yok diye türkü söylediler. Doğru ama biz IMF politikalarıyla yürütülen bir modele sahipiz. Derviş’in empoze ettiği bir modeldi. Borcumuz ödenemeyecek noktada. Çünkü üretime dönük hiçbir yatırım yapılmadı. Hizmet yatırımlarına ağırlık verdiler. Parayı betona ve asfalta gömdüler. Aldığımız borçların taksidini, faizini ödemekten aciziz. Bu yüzden de borç almaya devam ediyoruz. Borç alan emir alır diye bir tabir var. Biz de ister istemez siyasi yaptırımlarla karşı karşıyayız" dedi.

“İSTER İSTEMEZ BİR İTTİFAK OLUŞTU”

24 Haziran'da gerçekleşecek olan erken seçimde Saadet Partisi'nin de bulunduğu Millet İttifakı ile ilgili “İdealler, fikirler uyuştuğu için değil ama yüzde 10 barajına takılmamak için ister istemez bir ittifak meydana geldi. Kendileri ittifak kurdular, muhalefete de ya baraja takılacaksınız ya da bir araya geleceksiniz dediler. Herkes dikkate almak mecburiyetindeydi” şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu İstanbul'da gazetecilerle buluştu. Karamollaoğlu İstanbul'da gazetecilerle buluştu.


“BAHÇELİ MİLLETİ TEHDİT ETTİ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 100 bin imza sürecindeki açıklamalarına da değinen Karamollaoğlu, "Devlet Bahçeli adeta milleti tehdit etti. Bu akla uymayan bir iştir. Bundan dolayı memurların sandık başına gitmediklerine inanıyorum. Bir kısmını da biliyorum. Bu doğru değil, böyle seçim olmaz. Adına seçim derler ama demokratik, adil, dürüst olmaz” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin adaletin darmadağın edilmesine gerekçe olarak kullanıldığına değinen Karamollaoğlu, “15 Temmuz bir oyunun merhalesi ama bu bir günde meydana çıkmadı. Kalkışmada bulunanlar 10 sene AK Parti'nin bağrında beslendi. Bunu görmezsek, hatanın nereden kaynaklandığını göremeyiz. Bu insanlar gökten zembille inmedi.
Adalet, emniyet, ordu bunlara terk edildi. Bundan dolayı da her kademede ülke politikalarını etkileyecek mevkilere geldiler” diye konuştu.

“AK PARTİ YETİŞTİRDİ...”

Darbe girişiminde dış güçlerin dahli olduğunu belirten Saadet Partisi Lideri, "  Kullandıkları milli unsurlar. Bu unsurları da AK Parti yetiştirdi ve önünü açtı. Sayın Cumhurbaşkanı “Ne istediler de vermedik” dedi. Bu bir cümle ama tabloyu netleştiriyor” şeklinde konuştu.

”TEK DERT BAŞÖRTÜSÜ DEĞIİL”

Türkiye'nin tek derdinin başörtüsü olmadığını belirten Karamollaoğlu, "Şu anda geldiğimiz noktada bir çıkmazın içinde olduğumuz, ülkenin böyle yönetilemeyeceği kanaatindeyiz. Bu iktidar ve anlayışı değişmezse, ülkemiz daha büyük badirelerle karşı karşıya kalır endişesi taşıyoruz. 28 Şubat’ın meselelerinin en başında başörtüsü geliyordu. AKP iktidarı bu problemi çözdü. Önemli bir problem ama başörtüsü Türkiye’nin tek problemi değil. Problemlerinden birisi, belki de en önemlisi. Ama eğitim problemi çözülemedi" dedi.

“HERKES ENDİŞELİ”

OHAL'de seçime girmenin endişe verici oldugunu belirten Saadet Partisi Lideri, " Herkes endişeli. Çünkü seçime OHAL’de gidiyoruz. Başkanlık sistemi otoriter bir sistem. Yanlışları düzeltebilecek hiçbir mekanizma yok. 5 yılda bir seçim var diyor. 5 yıla kadar mağdurların canı çıkar ya. 5 yılda adalet sağlanmaz ki. Seçim başka bir şey, adalet başka bir şey. Bundan dolayı maalesef çok olumsuz şartlarda seçime gidiyoruz" diye konuştu.

Karamollaoğlu, Zaman Gazetesi Davası'nda Ali Bulaç ile ilgili verilen tahliye kararı ilgili, " Ali Bulaç tahliye edildi. Bu çok sevindirici bir durum. Ben onun suçlu olduğuna inanmıyordum. Sevenlerinin gözü aydın olsun" dedi.

HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, bugün hakkında çıkan "15 Temmuz şehit yakının üzerine yürüdü" haberlerine tepki göstererek, " Yapılan haberlerde çarpıtma var. Ben acısını yaşayan bir kadının üzerine yürümedim" dedi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Seçim startını dün İstanbul'da veren Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu,  Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etmişti. Karamollaoğlu, dua ettiği sırada 15 Temmuz şehidi İbrahim Yılmaz'ın eşi olduğunu söyleyen Esma Yılmaz'ın tepkisiyle karşılaşmıştı. Karamollaoğlu, "Benim kocam şehit oldu. 15 Temmuz'a tiyatro diyenlerle bir arada olmak size yakışmıyor" diyen Esma Yılmaz'ın yanına gitmiş Yılmaz'ın tepkisinin devam etmesi üzerine Karamollaoğlu,  "Kızım sana Allah akıl fikir versin" diyerek karşılık vermişti.

Esma Yılmaz ise  gruptan bazı kişiler tarafından uzaklaştırılmıştı.Temel Karamollaoğlu, "İnsanlar yakınlarını kaybedince o acıyla hakikatten makul düşünemiyorlar. Diyecek bir şey yok" ifadesini kullanmış ve "Bana 'provokasyon yapmaya mı geldin?' diyorlar" diyen Esra Yılmaz ise amacının provokasyon olmadığını savunmuştu.