Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran seçimleri kapsamında ilk mitingini memleketi Sivas'ta yaptı. Kent meydanında düzenlenen mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Karamollaoğlu konuşmasında, seçim çalışmalarına Sivas'tan başladığını belirterek, "Bugün bizim için, hepimiz için önemli bir gün. Elbette Sivas'ta bulunmak, bu yarışa Sivas'tan başlamak üzerime düşen bir vecibeydi. Sizlere geçmişte hem milletvekili olarak, hem de belediye başkanınız olarak hizmet etme gayretinde bulundum. Ülkemizde içinde olduğu problemleri Sivas'tan paylaşmayı bir vazife biliyorum. Sivas, Yiğidoların, mert insanların diyarıdır. Sivas dediğimiz zaman milli mücadele yıllarını unutmamız mümkün değil. Sivas, Cumhuriyet tarihimizde önemli yer işgal etti" dedi.

resimid_4987051

"GEÇMİŞTE TÜRKİYE'DEN KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR KAÇIRILIP YURT DIŞINDA YÜKSEK FİYATTAN SATILIRDI"

1970'li yıllarda TBMM'de 450 milletvekili bulunduğu dönemde Sivas'ın 9 milletvekili olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, bugün 600 milletvekili olmasına rağmen Sivas'ın 5 milletvekili bulunduğunu, hükümetin uyguladığı yanlış ekonomik politikaların Sivas'ı en mağdur illerden birisi haline getirdiğini söyledi. Karamollaoğlu, geçmişte Türkiye’den küçükbaş hayvanların kaçırılıp yurt dışında yüksek fiyatlardan satıldığını ifade ederek, günümüzde ise küçükbaş, büyükbaş hayvanların ve etlerinin bile ithal edildiğini dile getirdi.

[old_news_related_template title="TCDD'den on adet yüksek hızlı tren sözleşmesi" desc="Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Siemens ile on adet Velaro yüksek hızlı tren için sözleşme imzaladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/yuksek-hizli-tren-iha_16_9_1523609817.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/tcddden-on-adet-yuksek-hizli-tren-sozlesmesi-2347965/"]

"HIZLI TREN HİZMET DEĞİL"

Sivas'ta yapımı devam eden hızlı trenin hizmet olmadığını, göçü hızlandıracağını söyleyen Karamollaoğlu, sözlerinin yanlış yorumlanabileceğini ifade ederek, "Biz Sivas'a o kadar sahip çıktık ki şimdi hızlı treni getiriyoruz diyorlar. Ya mübarek hızlı trenin Sivas'a getireceği bir fayda demeyelim de kolaylık diyelim. Nedir o? Göçü hızlandıracak. Adam otobüsle gidip sıkıntı çekeceğine trene binip İstanbul'a biraz daha hızlı gidecek. Bu hizmet değil. Biz hızlı tren yapılsın demiyoruz. Ben bunu dedim ya yarın bazı malum televizyon kanalları 'Şuna bak hızlı treni bile Sivas'a çok gördü derler. Rabbim size akıl fikir versin" dedi.

resimid_4987354

"TOKİ İLE İSTANBUL MAHVOLDU"

TOKİ'nin sistemini de eleştiren Karamollaoğlu, "Ekonomi dediğiniz zaman bunlar kolay para kazanma yolunu anlıyor. Arsalar kıymetlenecek, TOKİ’ye bedava arsalar verilecek. Her yerde devlet ekonominin dışına çekilirken, TOKİ vasıtası ile işin içine boynuna kadar sokulacak. TOKİ’nin yaptıklarını eğer bu güne kadar aynı şartlarda özel sektöre verseydiniz emin olun bugün vatandaşlar çok daha ucuza daire sahibi olurdular. Orada başka şeyler döndü. TOKİ o kadar çok yetkiye sahip ki belediyeler bile kontrol edemiyor. 7 kat verilen yere '27 kat yapacağım' diyor, 'karışamazsın' diyor. Bunun için İstanbul mahvoldu, Türkiye'nin birçok kenti mahvoldu" dedi.

[old_news_related_template title="Temel Karamollaoğlu: Türkiye'de değişime ihtiyaç var!" desc="Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, “Ulusal Basın Buluşması” programı çerçevesinde yazılı ve görsel medyanın temsilcileriyle bir araya geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/karamollaoglu-880_16_9_1526189874.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/temel-karamollaoglu-turkiyede-degisime-ihtiyac-var-2404252/"]

"15 YIL ÖNCE ÜLKENİN BEKA PROBLEMİ YOKTU"

AKP iktidarından önce ülkenin beka problemi olmadığını savunan Karamollaoğlu, “Bu seçim ülkede yapılacak en önemli seçimdir. Eğer bu ülke bir 4-5 sene daha bugünkü politikalar ile yönetilirse ayakta duracak mecalimiz kalmaz. Türkiye’nin bir beka problemi var diyorlar. Soruyorum 15 sene önce AK Parti iktidara geldiğinde böyle bir beka problemi var mıydı yok muydu? Yoktu. Peki bizi bu hale ne getirdi? AK Parti'nin yanlış politikaları getirdi" diye konuştu.

resimid_4984219

"ANADOLUYU AYAĞA KALDIRMAYA HAZIRIZ"

Türkiye'nin borçlarının trilyon sınırına dayandığını belirtip iktidarı eleştiren Karamollaoğlu şunları söyledi:

"Dış ticaret açığı 77 milyar dolar açık vermişiz. Yani sattığımızla aldığımız arasındaki fark, bizim zararımıza 77 milyar dolar. Biz sadece ne kadar ihracat yaptık, onunla övünüyoruz. Başarılı bir politikan yok. Verimlilik bizim için çok büyük önem taşıyor. Çünkü bir yatırım yapılırken, önce verimlilik hesabı yapılır. Ama bu Ak Parti yöneticilerinde yok. Hiçbir yerde verimliliği düşünmüyorlar. Biz bunu mutlaka tersine çevireceğiz. Biz verdiğimiz sözde her zaman durduk. Hiçbir zaman yanlışların arkasına saklanıp, bahaneler üretmedik. Bugün de söz veriyoruz ki; bu görev bendenizin omuzlarına yüklenirse, bütün Anadolu'yu yeniden ayağa kaldırmaya hazırız. Bize yapamazsınız diyenlere sesleniyorum. Bizim yaptıklarımıza, onların hayali bile yetişemez. Bu inanç, bu azim olmadığı sürece bu ülkenin problemlerini bu arkadaşlar çözemezler."

resimid_4987053

"KUVVETLER AYRILIĞINA ÖNEM VERİYORUZ"

Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu, kendini kanunların üzerinde gören anlayışa karşı olduklarını, bu nedenle kuvvetler ayrılığına önem verdiklerini ifade ederek, "Biz adaletin kesinlikle yönetimin emrine verilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü adalet aynı zamanda hükümetleri de denetlemekle yükümlüdür. Bunun için kuvvetler ayrımına önem veriyoruz. Biz, cumhurbaşkanlığı sistemine karşı değildik. Ancak kontrol edilmeyen, kendisini kanunların üzerinde gören bir anlayışa karşıyız. Biz buna hiçbir zaman rıza göstermedik. Bazen şunu söylüyorlar, açıkça söylemek lazım. Açık ve kapalı kapılar ardında söylüyorlar. 'Osmanlı nasıldı, sultan emrediyor herkeste uyuyor.' Yok arkadaş önce tarihini doğru öğren sen. İster Osmanlı, ister Selçuklu sultanının yanında mutlaka istişare mekanizmasını oluşturan bir heyet vardı" şeklinde konuştu.

"ARTIK YETER, DEĞİŞTİRİN BU İKTİDARI"

24 Haziran seçiminin Türkiye'nin istikameti için en önemli olduğunu aktaran Karamollaoğlu şöyle devam etti:

"Eğer bu ülke 4- 5 sene daha bugünkü politikalarla yönetilirse, ayakta duracak mecalimiz kalmaz. Türkiye'nin bir beka sorunu var diyorlar. Ak Parti'den önce beka problemi yoktu. Bu hale kim getirdi. Ak Parti hükümetinin politikaları getirdi. O yüzden değiştirme zamanı. Geçmişini bilmeyenler, geçmişten ders almayanlar, hiçbir zaman ülkenin bütününü göremezler ve problemlerini çözemezler. Şimdi bu seçime giderken, bir çeşit medya var sadece bize hakaret edecekleri zaman, bizleri akıllarına getiriyorlar. Herkes biliyor ki; biz farklıyız. Bizim siyaset anlayışımız farklı. Biz bu ülkede insanlarımızın kutuplaşmasını istemiyoruz. Bizi dışlayan insanları bile kucakmayı istiyoruz. Bu ülke hepimizin. Ama iktidar kutuplaşmayı getirdi. Bizim yönetim anlayışımız bu arkadaşlardan farklı. Biz bundan dolayıdır ki artık yeter, o değiştirin bu iktidarı diyoruz. Her konuda değişikliğe ihtiyacımız var. Bizim insanımızı kucaklayacak mağdurun yanında olacak bir anlayışa ihtiyacımıza var. Bu sebeple biz illede değişim istiyoruz. Bunu keyif olsun diye söylemiyoruz."

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a: Ahidnamenin yanında bir de itirafname olabilirdi" desc="Saadet Partisi'nin genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, 'Ahdim olsun ki faizler, enflasyon ve cari açık düşecek' sözlerine tepki gösterdi ve 'Yanında bir de itirafname olabilirdi' dedi. Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuyla ilgili de konuşan Saadet Lideri, 'Tutukluluğu sona erdirilmelidir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/karamollaoglu-foto-sozcu-880-1_16_9_1525863464.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/karamollaoglundan-erdogana-ahidnamenin-yaninda-bir-de-itirafname-olabilirdi-2397517/"]

24 Haziran'da destek beklediğini söyleyen Karamollaoğlu, "Bizim çok büyük imkanlarımız yok. Ama bizim beşimiz emin olun onların 5 milyonundan daha bereketlidir. Allah hepinizden razı olsun. Sivas'ı ve ülkemizi yeniden birlikte inşa edeceğiz. Eğer omuzlarıma bir yük yüklenirse, son noktaya kadar size hizmet etmeye devam edeceğim" ifadelerini kulandı.

Konuşmanın ardından SP İl Başkanlığı tarafından Karamollaoğlu'na çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca üzerinde 'Türkiye'ye Bilge Başkan' yazılı Sivasspor forması takdim edildi.