Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Bankacı kız kardeşini öldürdükten sonra kaçan ve bazı suç olaylarına karışan Erhan Timuroğlu'nu cinayetten 260 gün sonra yakalayan Organize Polisi, şüphelinin adamlarına yönelik çalışma başlattı. Araştırmalarda Timuroğlu ile suç ilişkisi olduğu belirlenen 12 şüpheli tespit edildi.  Çalışmaların ardından önceki gün çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Anadolu Yakası'nda düzenlenen baskınlarda aranan şüphelilerin tamamı yakalandı. Aramalarda ise 12 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.  Şüphlilerin sorgularının sürdüğü öğrenildi.

 Erhan Timuroğlu 28 Şubat 2017'de bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürdü. Erhan Timuroğlu 28 Şubat 2017'de bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürdü.

KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ


Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması olaylarına karışan 8 yıl ceza yattıktan sonra serbest kalan Erhan Timuroğlu 28 Şubat 2017'de bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürdü. Ataşehir'deki evinde kız kardeşini öldürmesinin ardından kaçan Timuroğlu farklı suçlara da karıştı. İddiaya göre Timuroğlu 200 bin dolar haraç almak istediği bir işadamını silahla tehdit etti. Parayı vermek istemeyen iş adamının  evini ve işyerini kurşunladı. Erhan Timuroğlu, daha sonra Kadıköy’de bir galeride yaşanan silahlı çatışmaya karıştı. Kalaşnikof tipi silahların kullandığı çatışmada ölen yada yaralanan olmadı.

260 GÜN KAÇTI


İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de peşine düştüğü Timuroğlu kız kardeşini öldürmesinden 260 gün sonra Sancaktepe'de yakalandı. Aramalarda 2 Kalaşnikof tipi uzun namlulu silahla 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Sevk edildiği adli makamlarca tutuklanana Timuroğlu'nun ortağı Bekir T. ile kız kardeşinin, ilişkisi olduğu iddiaları üzerine cinayeti işlediği öne sürülmüştü. Timuroğlu mahkemedeki savunmasında, kız kardeşiyle Bekir T. ile ilişki iddialarını 40 dakikadan fazla konuştuğunu, inatlaşınca tartıştıklarını daha sonra ateş ettiğini söyledi. Timuroğlu "Kız kardeşini tasarlayarak kasten öldürmek suçundan" ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.