Diyanet İşleri başkanlığı 2018 imsakiyesini resmi internet sitesinden duyurdu. Kars, Ardahan, Iğdır'da yaşayan vatandaşlar sahur ve iftar vakitlerini merak ediyor ve internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki Kars, Ardahan, Iğdır  sahur ve iftar vakti ne zaman? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın duyurduğu 2018 imsakiyesi...

KARS, ARDAHAN VE IĞDIR İÇİN SAHUR VE İFTAR VAKTİ







2018 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının 27. gecesi İslam âleminde Kadir Gecesi olarak bilinir ve kutlanır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2018 yılı dini günler takvimine göre İslam aleminin en kutsal gecesi olan Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 15 Haziran Cuma gününe denk gelecek.

KARS İMSAKİYESİ


RAMAZAN AYINDA TUTULAN ORUCUN ÖNEMİ

Bakara Suresi’ne göre Kur’an’ın İslam peygamberi Hazreti Muhammed’e (sav) gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde “oruç” tutmak müslümanlara emredilmiştir. İlgili ayet şöyledir:

“O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur’an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz! ” (Bakara 185)

Bu ay boyunca gündoğumundan önceki alacakaranlık ile günbatımından sonraki alacakaranlık arasında yemek-içmek ve cinsel ilişkide bulunmak Müslümanlara yasak kılınmıştır. Mükellef olan Müslümanların Ramazan orucunu tutması farzdır.

[old_news_related_template title="2018 Ramazan imsakiyesi: İlk iftara ne kadar kaldı, ilk oruç saat kaçta açılacak? (İl il iftar vakitleri, saatleri)" desc="Ramazan ayının gelmesi ile il il iftar vakitleri merak ediliyor. Haberimizden ilk iftar saat kaçta sorunun yanıtını bulabilirsiniz. İşte oruç tutanların araştırdığı 2018 Diyanet Ramazan imsakiyesi ve il il sahur, imsak ve iftar saatleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ramazan-shutterstock-5_16_9_1526455681.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/il-il-iftar-vakitleri-ilk-iftara-kac-saat-kaldi-ilk-oruc-saat-kacta-acilacak-diyanet-ramazan-imsakiyesi-2409959/"]