Cemil Karanfil'in yargılandığı davanın 5. duruşması Bakırköy Adliyesinde yapıldı. Damat Karanfil'in avukatı Avukat İrfan Öge, müvekkilinin psikolojik rahatsızlık yaşadığını, avukatları ve ailesiyle görüşmediğini bildirdi ve "Bu nedenle esas hakkındaki savunmamızı hazırlamak üzere bir celse daha süre verilmesini talep ederiz" dedi. Mahkeme heyeti de sanık ve avukatına süre vererek duruşmayı erteledi.

“MÜTALAAYA KATILMIYORUZ, EN ÜST SINIRDAN CEZALARIN TAYİNİNİ TALEP EDERİZ"


Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Cemil Karanfil ile taraf avukatları hazır bulundu. Şikayetçilerin avukatı "Mütalaaya katılmıyoruz. Sanığın hem maktule hem de müştekiye karşı eylemlerini tasarlayarak gerçekleştirdiğini, olayda maktulden ya da müştekiden kaynaklı haksız tahrik oluşturabilecek bir eylem ve durum bulunmamaktadır. Sanığın eylemden sonra pişmanlığını gösterir olgular olmadığını tekrarla maktul yönünden "Tasarlayarak adam öldürme" ve müşteki yönünden de "Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan verilecek cezasının üst sınırdan tayinini talep ederiz" dedi.

[caption id="attachment_2356291" align="aligncenter" width="880"]Kadir Demirel, 29 Mayıs 2017 tarihinde kızı ile damadını barıştırmak için gittiği Başakşehir’deki evde bıçaklanarak öldürülmüştü. Kadir Demirel, 29 Mayıs 2017 tarihinde kızı ile damadını barıştırmak için gittiği Başakşehir’deki evde bıçaklanarak öldürülmüştü.[/caption]

AVUKAT: MÜVEKKİLİM PSİKOLOJİK RAHATSIZLIK YAŞAMAKTADIR

Sanık avukatı İrfan Öge de "Müvekkilim Karanfil'in psikolojik rahatsızlık yaşamaktadır. Bizimle ve ailesi ile görüşmemektedir. Bu nedenle esas hakkında savunmamızı hazırlamak üzere bir celse daha süre verilmesini talep ederiz" dedi.

SANIK VE AVUKATINA SON KEZ SÜRE VERİLDİ

Cemil Karanfil'in tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için dosyanın bulunduğu aşamayı dikkate alarak son kez süre verdi. Duruşma Mayıs ayına ertelendi.

MÜTALAA GEÇEN DURUŞMADA AÇIKLANDI

Cemil Karanfil'e, Kadir Demirel'e yönelik eyleminden dolayı "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası, eşi Esma Karanfil'e karşı eyleminden dolayı ise "Eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 13 yıldan 20 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

NE OLMUŞTU?

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, 29 Mayıs 2017 tarihinde kızı ile damadını barıştırmak için gittiği Başakşehir’deki evde bıçaklanarak öldürülmüştü. Cinayeti işlediği iddia edilen damat Cemil Karanfil araya giren eşini de yaralayarak kaçmıştı. Cemil Karanfil 11 Eylül 2017'de İzmir'de yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.