Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı “Kavacık Köyü Halkı Dayanışma Grubu” hazırladıkları bildiride şu ifadelere yer verdi:

"Etrafı verimli tarım alanlarıyla çevrili, halkı tarım ve hayvancılıkla geçinen köyümüze 'Uzunköprü Karma Sanayi Bölgesi' yapılmak istenmektedir. 'Çevreye Duyarlı' olarak lanse edilen proje ile OSB; havaya, tarım alanlarına, çevresinde bulunan cevizliklere zarar verecek, köyün ve tarım alanlarının su kaynağı olan Kavacık Göleti'ni kirletecek, alanda bulunan koruyu ortadan kaldıracak, hayvancılık için mera bırakmayacak, köyümüzü yaşanmaz hale getirecek noktaya gelmiştir.

Alana OSB yapılması yönünde alınan karar 5403 sayılıToprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu ile de bağdaşmamaktadır. Bu bölgeye OSB yapılması durumunda, bundan en çok etkilenecek olanKavacık halkına uzun süre hiçbir bilgi verilmemiştir. Projenin varlığından ancak iki yıl sonra köy halkının duyumu olmuştur. Bununla birlikteOSB’nin arazi planına araştırmalar sonucu ulaşılmış, Kavacık Köyü HalkıDayanışma Grubu sesini yükseltmiştir. OSB yönetimi “Neden bilgilendirme toplantısı yapılmadı?” sorusunu savuşturmak için 12 Kasım2018’e bir bilgilendirme toplantısı planlamıştır. En başında yapılması gereken bu toplantının, halkın rahatsızlığını yüksek sesle söylemesi üzerine düzenlenmesi bile rant söz konusu olduğunda işlerin yangından mal kaçırır gibi yürütüldüğüne verilebilecek bir örnektir.

Doğal yaşama tehdit oluşturmayacak bir sanayileşmenin istihdam ve ekonomik gelişme için ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. İzinde yürüdüğümüz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” sözü bizim için de çok değerlidir. Ancak hiçbir aşamasında Kavacıklıların ve yörede yaşayan halkın görüşlerinin dikkate alınmadığı, Köyde ilan dahi yapılmadığı, halkın katılımı ilkesinin çiğnendiği sabittir. Zehirlenmek İstemiyoruz."