Avukat Taciser Ülkü Levent, suç duyurusunda etkinliğe katılan ve marş söylenirken protokol sıralarında ayağa kalkmayarak, başlarıyla tempo tuttuğunu iddia ettiği Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli hakkında da şikayetçi oldu.

Avukat Taciser Ülkü Levent, İstiklal Marşı’nın ilahi şekilde okunması ve marş okunurken ayağa kalkılmamasından dolayı, “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama” suçunun işlendiğini öne sürerek şikayetçi olduğu kişilerin bu suçtan cezalandırılmasını istedi.

“İSTİKLAL MARŞI’NIN DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF DAHİ EDİLEMEZ”


Dilekçede, “13 Mart 2018’de, İstanbul'da Beykoz Belediyesi'ne bağlı 'Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi' açılışında geçtiği belirtilen görüntülerde İstiklal Marşı'nın ilahi ezgisi şeklinde icra edilmiş ve üstelik protokol ayağa kalkmayarak, kafalarını sağa sola sallamak sureti ile ilahi şeklinde icra edilen marşımıza saygısızlık etmişler ve milli değerlerimize saldırmışlardır” ifadeleri kullanıldı.

İstiklal Marşı’nın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milli marşı ve Anayasanın değiştirilemez maddeleri arasında yer aldığı vurgulanan şikayet dilekçesinde şöyle denildi:

“BU CUMHURİYET’E SALDIRIDIR”


“Gelinen noktada, milli değerlerimizin tartışmaya açıldığı, yeni nesilin gitgide bu değerlerden uzaklaştığı bu çağda, bizi ilk günden beri büyük bir manevi güçle birbirine bağlayan, aidiyet duygusu yaratan, topraklarımızın milli marşına bu şekilde saygısızlık etmek mutlaka cezalandırılması gereken bir eylemdir.  Marşın, adeta dalga geçer gibi, toplumun hiçbir hassasiyeti dikkate alınmaksızın bir ilahi şeklinde icra edilmesi, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ilke ve esaslarına açık saldırıdır. Bu eylemin, öğrencilerin de katıldığı bir törende ve kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilmesi suçun ağırlaştırıcı sebebidir” denildi.

Dilekçede ayrıca daha önce bu suça ilişkin hükme bağlanan kararlara da yer verilerek bu kararların emsal teşkil ettiği vurgulandı.