İstanbul Kadıköy’de, 28 Ekim 2017 tarihinde ayrı yaşadığı eşi Selva Sağlam Yılmaz’ı (61) otomobilinin içinde başından vurarak öldüren Emrah Yılmaz’ın (38) 'eşi tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı dava görüldü. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Emrah Yılmaz cezaevinden getirilirken, Selva Sağlam Yılmaz’ın yakınları ve taraf avukatları da katıldı.

Olayda tasarlayarak öldürme koşullarının gerçekleşmediğini söyleyen sanık avukatı, “Bu olaydan 15 gün önceki yaralama olayı dikkate alındığında, müvekkil isteseydi o tarihte öldürme eylemini gerçekleştirirdi” dedi.

‘EŞİMİ SEVİYORDUM’ DEDİ


Son sözü sorulan sanık Emrah Yılmaz olayın ani geliştiğini savunarak “Öldürmek isteseydim, 15 gün önceki olay sırasında öldürürdüm. Kendi ellerimle hastaneye götürdüm. Ben eşimi seviyordum. Beni aldattığı için bu olay gerçekleşti. Yine de bu olay nedeniyle pişman ve üzgünüm” diyerek kendisini savundu.

CEZADA İNDİRİMİ YAPILDI


Davayı karar bağlayan mahkeme, sanık Emrah Yılmaz hakkında 'eşi tasarlayarak kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karar verdi. Cezada indirim yapan mahkeme heyeti, sanığı müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme başkanının kararı okumasının ardından sanık Emrah Yılmaz mahkeme heyetine dönerek, 'Teşekkür ederim' dedi.