Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin 13 Şubat 2018 tarihindeki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Man Adası’ndaki bir şirkete milyonlarca dolar yolladığı iddiası ve Kozmik Oda'ya ilişkin yaptığı açıklamalar üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı 500 bin liralık manevi tazminat davasında karar çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in reddi hakim talebinde bulunduğunu belirten hakim Memun Kılıç, talebin reddine karar verdi.

‘KOPYALA YAPIŞTIR YÖNTEMİ UYGULANMIŞTIR’


Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çağlar Çağlayan, yargılamada maddi gerçeklerin ortaya çıkarılmadığını belirterek, delillerinin toplanmadığını söyledi. Avukat Çağlayan, “Bundan sonraki davalarda davacı taraf Cumhurbaşkanı olduğu zaman dava dilekçesi ile birlikte davanın kabulüne karar verilsin. Zira ne kadar duruşma yapılsa ve yargılama yapılsa da davacı tarafın delilleri toplanmadığı gibi talepleri de kanuna ve hukuka aykırı olarak önceden belirlenmiş gerekçelerle geri çevrilmektedir. Buradaki hakimin reddi geri çevrilmesi de aynı olmuştur. Daha önceden kopyala yapıştır yöntemi uygulanmıştır” ifadelerini kullandı. Dosyada karar aşamasında bulunması ile bulunmaması arasında bir fark olmadığını kaydeden avukat Çağlayan, duruşma salonunu terk etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi Memun Kılıç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 130 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.