Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınları, Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, küçük düşürücü, aşağılayıcı ve gerçek dışı isnatlarla hakaret ettiği gerekçesiyle 1 milyon 500 bin TL manevi tazminat davası açmıştı.

İstanbul Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugün karar duruşması yapıldı. Duruşmaya Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ile Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATI HSK'YA ŞİKAYET ETTİĞİ HAKİMİN REDDİNİ İSTEDİ

İlk olarak söz alan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, dava açıldıktan sonra bu mahkeme hakiminin HSK tarafından değiştirildiğini belirterek, reddi hakim taleplerinin olduğunu hatırlattı.

Mahkeme hakimini HSK'ya da şikayet ettiğini belirten Çelik, HSK'nın cevap dilekçesini henüz görmediklerini, cevap dilekçesini incelemek için de kendilerine süre verilmesini talep etti.

Ara kararını veren mahkeme, davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in reddi hakim talebinin süresinde yapılmadığı gerekçesiyle geri çevrilmesine karar verdi.

MAHKEME REDDİ HAKİM TALEBİNİ GERİ ÇEVİRDİ


Mahkeme, Avukat Çelik'in, Kılıçdaroğlu'nun ekonomik ve sosyal durumuna ilişkin dosyaya gelen raporu incelemek için istediği süreyi de, 'yargılamayı uzatmaya yönelik' gerekçesiyle reddetti.

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATI DURUŞMAYI TERK ETTİ

Bu durum üzerine tekrar söz alan avukat Çelik, “Tarafımızda oluşan tarafsızlığınız yönündeki kanaat, mahkemenizin delillerimizi toplama yönündeki talebi reddetmesiyle pekişmiştir. Sözlü yargılama duruşması için yeniden gün verilmesi talebimiz karşılanmayıp seçim öncesinde seçime etki etme iradesi altında hukuksuz bir karar verilmiştir” dedi. Avukat Celal Çelik bu sözlerinin ardından cübbesini çıkararak duruşmayı terk etti. Söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı ise Kılıçdaroğlu'nun duruşmayı terk etmesini eleştirerek, davanın kabul edilmesini istedi.

MAHKEME, KILIÇDAROĞLU'NU 142 BİN TL TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM ETTİ

Araştırılacak başka bir hususun olmadığını belirten mahkeme hakimi duruşmayı sonlandırdı. Mahkeme Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının açtığı davayı kısmen kabul ederek Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 100 bin TL, eniştesi Ziya İlgen'e 17 bin TL, dünürü Osman Ketenci'ye 15 bin TL, oğlu Burak Erdoğan'a 10 bin TL olmak üzere toplamda 142 bin TL, manevi tazminat ödemesine karar verdi.