CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın İş Bankası'na ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine "Sayın Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay. Biz para almıyorduk ama bir türlü anlatamıyorduk. Gerçekten hiçbir para almıyoruz. " diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:


Bütün annelerin babaların ortak amacı biz de onu istiyoruz. Parlamento açıldığında yasal düzenlemeyi parlamentoyu vereceğiz. Öğretmenler meslek kanunu ve öğretmenlere 3600 ek göstergenin verilmesi.

Öğretmenler gününde onlara birer maaş ikramiye verilmesi bizim arzularımızdan birisi.

KILIÇDAROĞLU: BİZ İŞ BANKASI'NIN ORTAĞI DEĞİLİZ

Sayın Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay.

Biz İş Bankası'nın ortağı değiliz.

Daha önce de Kenan Evren de aynı yolu denemişti.

Kenan Evren ve arkadaşları Atatürk'ün hisselerini hazineye devretmişlerdi biz dava açtık ve kazandık.

Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine herkesin saygı göstermesi lazım.

Erdoğan neden böyle bir karar aldı onu da anlamıyorum. Acaba alıp Varlık Fonu'na mı devretmeyi düşünüyor?

Türkiye Cumhuriyeti bir şeyhten uçak alacak kadar küçülmemeli. Hem diyorsun dünya lideriyim, hem kalkıp hibe uçak alıyorsun. Eğer onuru varsa o uçağı yarın iade eder. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir şeyhten bir uçak alamaz der.

[old_news_related_template title="İş Bankası: CHP işimizi etkilemiyor" desc="İş Bankası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin yönetimde bulunmaması gerektiği sözleri üzerine, 'Bankamızın faaliyetleri ve iş yapış biçimi üzerinde herhangi bir etkisi söz konusu değildir' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/is-banasi-depo_16_9_1537168735.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-is-bankasindan-aciklama-2629614/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan: CHP'nin İş Bankası'ndaki hissesi Hazine'ye geçmeli" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere gündemi değerlendirdi. Erdoğan, CHP'nin Türkiye İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredilmesi gerektiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/erdogan-aa-7_16_9_1537145971.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-erdogan-chpnin-is-bankasindaki-hisseleri-hazineye-gecmeli-2629306/"]