Edinilen bilgilere göre işe gitmek için devamlı otobüs kullanan M.D., farklı otobüslerdeki kız çocuklarını el hareketleri ile taciz etti. Daha sonra çocuklar yaşadıkları durumu ailelerine anlattı. Bunun üzerine M.D. hakkında cinsel taciz davası açıldı. Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme heyeti her bir kız çocuğu için M.D.'ye "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 2 yıl 6 ay olmak üzere toplamda yıl olmak üzere toplamda 10 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

İFADESİ PES DEDİRTTİ, HEPSİ YANLIŞLIKLA OLMUŞ


2 çocuk babası olan sanık M.D. kız çocuklarına tacizinden bir kaç gün sonra Çanakkale Asayiş Şube Müdürlüğü’ne çağrılarak ifade verdi. Çocuklara yaptığı cinsel tacizlerin hepsinin yanlışlıkla olduğunu söyleyen M.D., yaşanan durumun gerekçesini sırtından engelli olduğu şeklinde açıkladı. M.D. ifadesinde şunları söyledi:

"Halk otobüsü içinde yolcu olarak bulunduğum bir sırada, halk otobüsü içinde çok yolcu olması sebebiyle elim yanlışlıkla bir kız çocuğun ön özel bölgesine temas etti. Ama bu temas yanlışlıkla olmuştur. Bu kız çocuğu da bana her hangi bir tepki vermemiştir. Daha sonra da yine halk otobüsünde iş yerime yakın yerde bulunan duraktan inerken yine otobüs içinde elim yine birkaç kere başka kız çocuklarına yanlış temas etti. Yine bu elle kız çocuklarına isteğim dışında olan temaslar sonucunda kız çocuklarından bana karşı bir tepki gelmedi. Bindiğim halk otobüsü içinde kazara veya isteğim dışında kız çocuklarına otobüs kalabalık olduğundan ve dengemi sağlayabilmek için temaslarım olmuş olabilir. Çünkü ben sırtımdan engelliyim.”
canakkale-adalet-sarayi

"KONUNUN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYDİK"


Karar sonrası açıklama yapan mağdurların avukatı Hasan Ozan Dilli, konunun devamlı takipçisi olduklarını belirterek: "Taciz olayının başından sonuna kadar takipçisiydik. Cezalandırmanın yerinde olduğu kanaatindeyiz. Mahkeme mağdurların beyanını esas aldı. Örnek olmasını diliyoruz, özellikle çocuklara yönelik cinsel suçlarda cezaların daha da artırılması gerektiği kanaatindeyim" dedi.