Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na 2 Ekim günü girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren konsolosluk çalışanları olay gününde neler yaşadıklarını anlattı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Çalışanlar, savcılığın kendilerine, “Cemal Kaşıkçı’yı gördünüz mü? Konsolosluğa giren 15 kişiyi gördünüz mü? 2 Ekim günü olağanüstü bir durum var mıydı? Arbede sesi duydunuz mu? O gün neredeydiniz. Kaç yıldır konsoloslukta çalışıyorsunuz” şeklindeki sorular yönelttiğini söylediler.

“BİZ KAŞIKÇI’YI GÖRMEDİK”


2 Ekim günü olağanüstü bir durumla karşılaşmadıklarını söyleyen çalışanlar, “Cemal Kaşıkçı’yı görmedik. Zaten bizim çalıştığımız yer giriş katının altında. Konsoloslukta görevli olan kişiler kendi bölümleri dışına zaten başka bir bölüme giremezler. O yüzden kapıdaki ve içerideki arama noktasında çalışan güvenlikler dışında nereye geldiyse o bölümde çalışan kişiler Cemal Kaşıkçı’yı görmüştür” dedi.

“MESAİ 15.30’DA BİTİYOR”

Mesai saatlerinin sabah 09.00’da başlayıp 15.30’da bittiğini ifade eden konsolosluk çalışanları Cemal Kaşıkçı’nın Başkonsolosluğa girdiği gün olağanüstü bir durum yaşanmadığını aktardı.

KENDİ GİTTİ ÇOÇUKLAR KALDI

Öte yandan ülkesine dönen Başkonsolosun yanında sadece eşinin olduğu, çocuklarının ise Türkiye’de kaldığı ancak konsolosluk konutunda olmadığı öğrenildi.

45 ÇALIŞAN TANIK OLARAK DİNLENECEK

Türk ve yabancı olmak üzere 45 konsolosluk çalışanı, tanık sıfatıyla ifadeye çağrılmış, bu isimlerden 20’si cuma günü savcılığa giderek ifade vermişti.
Bugün de 5 Türk konsolosluk çalışanı ifade vermek üzere adliyeye geldi.  Sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne gelen tanıklar soruşturma savcısına bildiklerini anlattılar.