Konya'nın Bosna Hersek Mahallesi'nde bulunan 4 taksi durağının şoförleri, korsan taksilere karşın yetkililerden sonuç alamadıkları gerekçesi ile yol kapatma eyleminde bulundu. Şoförler, üniversite yerleşkesinde gerek sarı renkli taksi görünümlü araçların gerekse de sivil araçların korsan taksicilik yaptıklarını iddia etti.

Yasal olmayan yollarla ekmeklerine müdahale edildiğini belirterek isimlerinin açıklanmasını istemeyen şoförler, yetkililerin uzun zamandır bir önlem almadığını dile getirerek, "Bu işi yapanlar cezalandırılmasın sorumlular istifa etsin" dediler.

Olay yerine gelen emniyet güçleri, taksicilere "İlgili yere dilekçenizi verin. Yolu da trafiğe açın sonra konuşalım, size ceza yazmayalım. Yolu açın bu şekilde sizinle konuşamayız" dedi.  Bir taksi şoförü ise "8 yıldır şikayetimizi yazmadığımız yer kalmadı. Biz, eyleme gidiyor sınav haftasında arabalarımızı çalıştırmıyoruz" dedi. Trafikte ilerlemekte zorluk çeken diğer sürücüler de taksiciler korna çalarak, kapatılan yolun açılmasını istediler.

Öte yandan, iddialar üzerine Sözcü'ye açıklamalarda bulunan Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Şen, "Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü ile uzun zamandır çalışıyoruz. Korsan işi yapanların plakaları tespit ediliyor ve cezalar yazılıyor. Buna rağmen birileri bu işi yapmaya çalışıyor ancak bizde gerekli mücadelemizi sürdürüyoruz" diye konuştu.