Selçuklu ilçesi Aydınlık Evler Mahallesi Çayüstü Sokak'ta giriş katında dükkanlar olan 4 katlı bitişik iki binada oturan apartman sakinleri, akşam saatlerinde bodrum katındaki kolonların bazılarında çatlaklıklar olduğunu fark etti. Ardından belediyeye haber verdi.

FOTO:İHA/ Vatandaşlar binayı gece yarısı boşalttı. FOTO:İHA/ Vatandaşlar binayı gece yarısı boşalttı.


Belediye, AFAD ve İnşaat Mühendisleri Odası, yaptığı incelemede binanın yıkılma tehlikesi olduğunu belirledi. Bunun üzerine yaklaşık 150 kişinin oturduğu binanın tahliye edilmesine karar verildi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Bina sakinleri valizlerini toparlayıp binayı tahliye etti. Kalacak yeri olmayanların kamu kurumlarına ait misafirhanelerde konaklayacakları belirtildi. Tahliye sırasında aynı binada oturan bir kişinin ise balkondan izlemesi dikkat çekti.

FOTO:AA FOTO:AA


Konya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Süleyman Kamil Akın, yaptıkları incelemede çatlaklıklara rastladıklarını ve can kaybı yaşanmaması için tahliye edilmesine karar verdiklerini belirtti. Akın, yapılacak detaylı incelemenin ardından binanın yıkımı ya da güçlendirilmesi konusunda karar verileceğini belirtti.

ZÜMRÜT APARTMANI FACİASI


Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan Zümrüt Apartmanı 2 Şubat 2004 tarihinde çökmüş, 92 kişi enkaz altında kalarak can vermişti. Faciada 30 kişi de yaralanmıştı.