KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı! Sıra tercihlere geldi. Memur adayları, tercihlerini yaparken arzuladıkları kadro ve pozisyonları belirleyecekler. Peki KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? ÖSYM KPSS tercih klavuzu yayınladı mı? İşte detaylar...

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından memur adayları tercihler ne zaman ve nası yapılacak sorularının cevabını araştırmaya başladı. ÖSYM, konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

ADAYLAR CEVAP KAĞITLARINI GÖRÜNTÜLEYEBİLECEK

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada "Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.” denildi.

osym

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

1-) Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirledikten sonra 30'u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir.

2-) İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriniz, ardından KPSS-2017/2 Tercih İşlemleri alanına erişiniz. Burada ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz.

3-) Eğer şifrenizi unuttuysanız; ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.

4-) KPSS-2017/2 Tercih İşlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir.

5-) Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırıNIZ. Tercihlerinizin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “Tercihleriniz ……….. tarihinde ÖSYM'ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir.