KPSS tercihleri bugün yapılmaya başlanıyor. KPSS-2018/2: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına başlığıyla yayınlanan duyuruda KPSS tercihlerinin yapılması için aday işlemleri sistemine yönlendiriliyor. KPSS tercih işlemlerinizi yapmak için aşağıdaki link üzerinden ÖSYM ekranına giriş yapabilirsiniz...

ÖSYM KPSS TERCİH EKRANI

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.

kpss sözcü ile ilgili görsel sonucu

KPSS TERCİHLERİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

KPSS tercih işlemleri 11 Aralık - 20 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM AİS üzerinden tamamlayacak. Yerleştirme sonuçları da ÖSYM sonuç sistemi üzerinden sorgulanacak.

YAŞI BÜYÜK OLAN AVANTAJLI!

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.