Adını eskiden ev sahipliği yaptığı kuşlardan alan ancak turizmin plansız gelişimi, acımasızca süregelen yapılaşma, ağaç kıyımı, derelerin tahribatı ve hızla artan insan nüfusu nedeniyle bir kıyım yaşayan Kuşadası eski yeşil günlerine dönmeye hazırlanıyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı


“Kuşlar Ada’ya Geri Dönüyor” sloganıyla başlatılan “Çarpık Yapılaşmaya Dijital Engel” başlıklı projeyle, beldenin çarpık yapılaşma sorununun kökten çözülmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında Kuşadası Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü tarafından Kuşadası Merkez, Davutlar ve Güzelçamlı’ya ait tüm imar planları dijital ortama aktarıldı. Çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi için son derece ciddi bir adım olarak değerlendirilen bu proje ile  tüm imar planları şeffaflaşırken halkın denetimine de sunulmuş oldu.

Uyguladıkları projelerle Kuşadası’nı gerçek kimliğine döndürmekte kararlı olduklarını ifade eden Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Çarpık Yapılaşmaya Dijital Engel olarak nitelenebilecek projemiz sayesinde Kuşadası’nın kanayan yarası çarpık yapılaşma ve betonlaşmaya kökten bir çözüm sunmayı hedefledik. Amacımız Kuşadası’na eski günlerindeki ihtişamını geri kazandıran işlere imza atmak. Proje ile birlikte Kuşadası halkı yönetim süreçlerine dahil ediyor ve Kuşadası Belediyesi olarak yönetim değil “yönetişim” yaklaşımıyla beldeye önce halkın sahip çıkmasının önemini vurguluyoruz” diye konuştu.