KYK burs sonuçlarında geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanması yaklaşık bir ay sürmüş ve kasım ayı içerisinde açıklanmıştı. KYK burs sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından erişime açılacak. KYK burs sonuçlarının gelecek hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. İşte KYK burs ve kredi sonuçlarının ardından gelecek önemli detay...

KYK BURS SONUÇLARININ ARDINDAN TAHHÜTNAME DETAYI

YurtKur'un resmi web sitesinde şu açıklama yapıldı: Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

DİKKAT!

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

shutter-kyk-burs

KYK BURS VE KREDİ ARASINDA FARKLAR NE?

Karşılıksız olarak verilen KYK bursları aynı zamanda Başbakanlık Bursu adıyla da anılmaktadır. Öğrenim Kredisi ise öğrencilere eğitim süresince verilen, eğitim süresi bittikten sonra belirli düzende geri alınan borç paradır.

2018-2019 YILI KREDİ VE BURS MİKTARI NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada 2019 yılı için kredi ve burs miktarlarında gerçekleştirilecek olan zamlar duyurulmuştu. Buna göre 2019 yılında burs ve kredi alacak lisans öğrencileri 500 TL, yüksek lisans öğrencileri 1000 TL ve doktora öğrencileri 1500 TL para alacak.