AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı  Osman Bak'la birlikte bir öğrencinin sosyal medya hesabından yaptığı davet üzerine Ankara'da KYK'ya bağlı bir erkek öğrenci yurdunda sahur yaptı. Spor Bakanı Osman Bak'ın aynı yurda geçtiğimiz günlerde de gittiği ve öğrencilerle iftar yaptığı ortaya çıktı. Ancak Bak'ın iftarı ve Erdoğan'ın sahuru arasındaki 'fark' dikkatlerden kaçmadı.

FOTO:İHA FOTO:İHA


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 21 Mayıs günü Ankara Hüseyin Gazi Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki öğrencilerin iftar konuğu olmuştu.

FOTO: İHA - Spor Bakanı Bak 21 Mayıs'ta aynı yurtta iftar yapmıştı. FOTO: İHA - Spor Bakanı Bak 21 Mayıs'ta aynı yurtta iftar yapmıştı.


Bakan Bak öğrenciler gibi; makarna, patlıcan kebabı, salata ve çorbadan oluşan KYK menüsünü tepside almış ve iftarını yapmıştı.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Erdoğan'ın aynı yurtta yaptığı sahurdaki 'fark' ise dikkatlerden kaçmadı.

FOTO:AA FOTO:AA


Cumhurbaşkanı'nın da sofrada öğrenciler gibi KYK'nın muftak gereçlerini kullandığı gözlendi ancak menünün bir hayli zengin olduğu gözlendi.

FOTO:AA FOTO:AA Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sürpriz' ziyareti ile donatılan sofralar sayesinde öğrenci yurdunda kalan gençlerin mideleri bayram etti.


Erdoğan'ın konuk olduğu sahurda zengin bir menü  vardı.

İşte o menü:

Ezine peyniri, çeçil peyniri, eski kaşar, cheddar peyniri
Çeri domates, salatalık, biber ve yeşillikler
Gün kurusu kayısı, Medine hurma
Fındık, fıstık, badem, ceviz
Anne pişisi
Sigara böreği
Sosis, patates
Çeşitli börekler
Siyah ve yeşil zeytin
Patates kroket
Kiraz, erik, karpuz, kavun, dilim ananas, muz
Özel ince belli bardaklarda çay

FOTO:İHA/AA FOTO:İHA/AA


Öte yandan Galatasaray formalı bir öğrencinin de hem 21 Mayıs'taki Bakan iftarında,  hem de Erdoğan'ın sahur ziyaretinde ön planda olması dikkatlerden kaçmadı.

GÜNDE 11 LİRAYA 2 ÖĞÜN YEMEK

Yüksek standartlı bir öğrenci yurdu olan Hüseyin Gazi Öğrenci Yurdu'nda; sabah kahvaltısı (sahur) ve akşam yemeği (iftar) olmak üzere günde 2 kez yemek servisi yapılıyor. Öğrenciler günlük 11 lira yani aylık 330 lira karşılığında bu hizmetten faydalanabiliyorlar.