KYK yurt başvuruları başladı, başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Bu nedenle ilk iş e-devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. Şifreniz varsa haberimizden nasıl KYK yurt başvurusu yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. KYK burs başvuruları ise tüm üniversite kayıtları bittikten sonra başlayacak.

 

KYK tarafından yapılan duyuruya göre burs ve kredi başvuruları ise yurt başvuru ve kayıt işlemlerinin sonlanmasının ardından ilerleyen tarihlerde kamuoyuna duyurulacak.

E-DEVLET KYK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURULARDA E-DEVLET ŞİFRESİ ŞART

Başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrenciler, yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak. KYK yurt başvuruları, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınacak ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

SORUN YAŞAYANLAR DİKKAT!

Yaşanılan sorunlara anında çözüm bulabilmek için 7 gün 24 saat çalışan KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, “444 1961” numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı, “KYK_DESTEK” üzerinden yardım talebinde bulunabilecek.

[old_news_related_template title="Üniversite kayıt belgeleri neler? Elektronik kayıt zorunlu mu?" desc="Üniversiteye kayıt olacak öğrencilerin kafasını karıştıran sorunların başında elektronik kayıt konusu geliyor. YKS tercih sonuçları açıklandı şimdi sıra üniversite kayıtlarına geldi. Peki en çok merak edilen üniversite kayıtları nasıl yapılır, e-kayıt, elektronik kayıt nasıl yapılır, üniversite kayıt belgeleri nelerdir gibi soruların cevapları neler? İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/elektronik-kayit-universite-kayit_16_9_1535949086.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/elektronik-kayit-zorunlu-mu-universite-kayit-belgeleri-neler-2018-kayit-detaylari-2604881/"]

 

KREDİ KAZANANLAR NASIL GERİ ÖDEYECEK?

KYK Başvurusu sonucunda öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrenciler mezun olduktan 2 yıl sonra almış oldukları kredileri geri ödemeye başlarlar. Kredi Yurtlar Kurumunun resmi web sitesi üzerinden borç sorgulaması yapılması ve ücretin geri ödenmesi gerekmektedir. KYK geri ödeme işlemi de aylık taksitler şeklinde belirlenmektedir yani almış olduğunuz kredi toplamını tek seferde geri ödemeniz söz konusu değildir.

400 BİN ÖĞRENCİNİN YURT BAŞVURUSU BEKLENİYOR

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklamasının ardından bu yıl 400 bin öğrencinin yurt müracaatında bulunmasını beklediklerini ifade eden Aksu, “Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor.