Lila adı ne anlama geliyor? Lila ya da leylak, leylak çiçeğinin renklerinin ortalama rengini temsil eden soluk bir mor tonudur. Çok sık rastlanmasa da isim olarak da kullanılır.

LİLA ANLAMI NEDİR?

Lila ayrıca karanlık yeşil veya hafif mor olarak da tanımlanabilir. Bazı leylak çiçeklerinin renkleri aşağıda gösterilen renklerle eşdeğer olabilir "soluk leylak", "zengin leylak" veya "parlak leylak". Rengi kırmızı-mor olan diğer leylak çiçekleri de vardır. İngilizce'de Leylak renk adının ilk olarak kaydedilmiş hali 1775'dedir.

HATİPOĞLU ÇİFTİNİN ÇOCUĞUNUN ADI LİLA OLDU

Uzun süredir baba olmak isteyen Hakan Hatipoğlu, kızının dünyaya geldiğini şu sözlerle dile getirdi: “Hoş geldin Lila” Gizem Hatipoğlu ile evli olan Hakan Hatipoğlu, kızının doğumundan kısa bir süre önce verdiği röportajda isim sorusuna şu yanıtı vermişti: Aklımızda Leyla ismi vardı. Gizem rüyasında babasını görmüş, 'Leyla olmasın' demiş rahmetli babası. O an vazgeçtik. Gizem ağlayarak uyandı. Biz o isimden yüzde 99 vazgeçtik. Şimdi 3 tane isim var kafamızda Nil, Yasemin ve Lila... Gizem biraz daha Lila'ya, ben biraz daha Nil'e yakınım.”