24 Haziran'da seçime girecek olan siyasi partiler, 600 kişilik milletvekili aday listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Listelerde çarpıcı detaylar var.

AĞAR VE ARINÇ'IN OĞLU


Eski İçişleri ve Adalet Bakanı ve Demokrat Parti lideri Mehmet Ağar’ın oğlu Zülfi Tolga Ağar, AKP Elazığ 3. sıra, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç da AKP İstanbul 3. bölge 11. sıra milletvekili adayı oldu.

KAMALAK'IN OĞLU DA BABASININ İZİNDEN


Eski Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın oğlu Muhammet Furkan Kamalak ile SP’nin etkili isimlerinden Oğuzhan Asiltürk’ün gelini, partinin İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk ve akrabası Malatya İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk de aday gösterildi.

MOR BEYİN DETAYI


Saadet Partisi'nin listesindeki 'Mor Beyin' detayı dikkat çekti. FETÖ'nün 'Mor Beyin' kumpası mağduru avukat Mustafa Yaman, İstanbul 2. bölgeden, kumpası ortaya çıkaran avukat Ali Aktaş ise Ankara ikinci bölgeden kendisine yer buldu.

[old_news_related_template title="Saadet Partisi'nin milletvekili aday listesi belli oldu" desc="Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. HDP millletvekili Altan Tan'ın İstanbul 3. bölge birinci sıradan aday gösterildiği gözlendi. FETÖ'nün 'Mor Beyin' tuzağını ortaya çıkarıp binlerce insanın tahliye edilmesini sağlayan avukat Ali Aktaş'ın da Ankara ikinci bölge ikinci sıradan aday olarak gösterilmesi dikkat çekti. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Mustafa Özkafa da Konya'da birinci sıradan yer buldu. İşte Saadet Partisi milletvekili aday listesi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/saadet-partisi-487_16_9_1526965746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/saadet-partisi-24-haziran-icin-milletvekili-aday-listesi-2421095/"]