Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), 20. yılını Beşiktaş’ta düzenlenen etkinlikle kutladı. Conrad İstanbul Bosphorus otelde düzenlenen etkinliğe çok sayıda LÖSEV gönüllüsü ve bağışçılar katıldı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Lösemi hastalığını yenmiş çocuklardan oluşan koronun müzik dinletisi ile başlayan etkinlikte, LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer tarafından Sözcü gazetesi Reklam Grup Başkanı Funda Tuncer Sıdalı’ya  “Üstün İnsan Ödülü” verildi.

Dr. Üstün Ezer LÖSEV kurucusu Dr. Üstün Ezer

‘MUCİZE YARATILDI’


1998 yılında yaklaşık 35 kişi ile LÖSEV’i kurduklarını ve bugüne kadar birçok ilki gerçekleştirdiklerini anlatan LÖSEV’in kurucusu Dr. Üstün Ezer, “Çocukların yüzde 80’ini kaybediyorduk. Bir dönüm noktasına geldim. Hastanelerdeki iki çocuktan birini ailesi götürüyordu. Çünkü yanındaki çocuklar vefat ediyordu. Ben bir şey yapmalıydım. Bunu değiştirebilirsem mesleğime devam edecektim. Bir avuç insan 30-35 çocukla 1998’de LÖSEV’i kurduk. Bir şeyler yapmanın karşılığı somut olmalıydı. O çocukları ölümden kurtarmak en zoruydu. Mucize yaratıldı. Tüm masrafları biz karşılıyorduk. Paranın kaynağı kahraman Türk halkıydı. Türkiye’nin ve dünyanın ilk lösemili çocuklar okulunu açtık” ifadelerini kullandı.

 Sözcü Reklam Grup Başkanı Funda Tuncer Sıdalı'ya Sözcü Reklam Grup Başkanı Funda Tuncer Sıdalı'ya "Üstün İnsan Ödülü" takdim edildi.


‘BİR İLKİ BAŞARDIK’

Ödülün ardından duygularını paylaşan Sözcü gazetesi Reklam Grup Başkanı Funda Tuncer Sıdalı, “Bu ödülü çalışmakta olduğum gazetem Sözcü adına alıyorum. Sözcü olarak bir ilki başardık. Bir sosyal sorumluluk kampanyası başlatarak, gazetemizde yayınlanan vefat ve başsağlığı ilanlarının gelirlerinin bir kısmını ilan veren kişinin seçtiği bir vakıf veya dernekle paylaşıyoruz. Böylelikle bu gelir ve bağışlarla çocukların eğitimine ve sağlık giderlerine katkıda bulunuyoruz. Tabi ki acılar bitmiyor ama bu paylaşımlarla acılar bir nebze de olsa hafifliyor. Türk medyasında ilk kez Sözcü’nün gerçekleştirdiği bu sosyal sorumluluk projesi, hem Türk halkı hem de Sivi Toplum Kuruluşları tarafından takdir topladı. LÖSEV gibi hayatımızın içinde yer alan sivil toplum kuruluşlarına desteğimiz devam edecektir’ dedi.