İstanbul Maltepe’de bir minibüste başörtülü lise öğrencisini darp ettiği iddiasıyla tutuklanıp 36 gün sonra tahliye edilen Ayhan Almila Kursar’ın, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava görüldü. 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık Ayhan Almila Kursar ve taraf avukatları hazır bulundu.

PAYLAŞIMLARI HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Bipolar hastası olduğunu ve iddianameye konu olan "Tayyip efendi ne güzel düştün lan elimize. Daha yeni başladık. Ooooo sana çok hediyelerimiz var. Teker teker anam..." sözlerini yazıp yazmadığını hatırlamadığını belirten sanık Ayhan Almila Kursar halen tedavi gördüğünü söyledi. Sanık savunmasında, “Tedavi görüyorum ve tedavi hastalığımı baskılıyor. İlaçları almadığım zaman saldırgan oluyorum. Atak zamanlarımda ya etrafa saldırırım ya da intihara teşebbüs ederim. Babam da şizofreni hastasıydı, genetik olarak geçti. Beraatimi istiyorum” dedi.

Sanık Ayhan Almila Kursar’ın avukatı ise müvekkilinin cezai ehliyeti bulunmadığını düşündüğünü söyleyerek beraat kararı verilmesini talep etti. Davayı ilk celsede karara bağlayan mahkeme, paylaşımın hakaret içermediğini, ağır eleştiri kapsamında kaldığını belirterek, sanığın beraatine karar verdi.