İstanbul Ümraniye’de, 13 Kasım 2017 tarihinde çocuğunu görmek için ayrı yaşadığı eşinin evine giden Ali Çelik (45), çıkan tartışma sonucu boşanma aşamasında olduğu eşi Selda Çelik’i (32) silahla başından vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan Ali Çelik, 12 gün sonra yakalanarak gözaltına alındı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Çelik hakkında “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Ali Çelik cezaevinden getirilirken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Sanık Ali Çelik’in avukatı eylemin tahrik altında gerçekleştiğini iddia ederek sanığın tahliyesini istedi.

‘ÜNİVERSİTE MEZUNU BİR İNSANIM’ DEDİ


Duruşmada son savunmasını yapan sanık Ali Çelik, “Ben üniversite mezunu bir insanım. Evliliğimi düzeltmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Düzelmeyince kızımı ve mal varlığımı bırakarak çıktım gittim. Kızımı uzaktan sevmeye çalıştım. Boşanma davası açtım. Boşanma davasına da yanaşmadı. Olay günü hakaret ettiği için bir anlık öfkeyle bu olayı işledim. Bu zamana kadar bir şiddet olayımız yoktu. Ben kızıma aşık bir insanım. Başıma gelen olaydan dolayı çok pişmanım” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanığı “eşi kasten öldürme” suçundan hiçbir indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

Duruşma sonrası adliye önünde toplanan Kadın Meclisleri üyesi bir grup kadın basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Beyza Aksoy, “Bugün olumlu bir karar çıktı. Hiçbir indirim olmadan ağırlaştırılmış müebbet aldı. Kendi hayatı hakkında karar vermek istediği için öldürüldü Selda Çelik” dedi.

‘ÖMÜR BOYU ÇIKAMASIN’

Selda Çelik’in ailesinin avukatı Deniz Şeren ise, “Kadın cinayetleri maalesef ülkemizin kanayan bir yarası. Her gün bu tür haberler alıyoruz. Çözüme ulaştırılması gereken bir sorun. Mahkemelerin verdiği cezalar, indirim uygulanmaması, sert cezalar bu suçların işlenmesini engelleyeceği düşüncesindeyim” diye konuştu. Selda Çelik’in annesi Mahizer Karadağ da, “Yavrumun hakkı yerde kalmasın, inşallah ömür boyu oradan çıkmasın” dedi.