İzmir’de Haşim K., isimli bir kişi FETÖ davasından dolayı cezaevinde olan işadamı T.K.’nın kardeşine giderek “500 bin dolar verirsen ağabeyini hapisinden çıkarırım” dedi.  Kendisini siyasilerin danışmanı ve üst düzey bürokratlarla ilişkili olarak gösteren Haşim K., işadamının kardeşinden ilk olarak 100 bin dolar aldı. İşadamı T.K’nın kardeşi Haşim K.’ya geri kalan 400 bin doları ağabeyinin tahliyesinden sonra vereceğini söyledi. Ancak ağabeyinin tahliyesi gerçekleşmeyince de soluğu savcılıkta aldı.

“SAHTE DİPLOMALI, KENDİNİ AVUKAT DİYE TANITIYOR”


Dolandırıldığını söyleyen Ş.K., Haşim K.’dan şikayetçi oldu. Bu aşamada sanık Haşim K.’nın avukat olmadığı halde sahte diploma ile kendisini avukatmış gibi gösterdiği tespit edildi ve şahsın “Belgede sahtecilik” suçundan mahkumiyeti olduğu belirlendi.

“400 BİN DOLARI TAHLİYEDEN SONRA VERECEKTİM”

Mağdur Ş.K., ifadesinde Haşim K.’nın kendisini nasıl dolandırdığını şöyle anlattı “Avukat olarak bildiğim Haşim K., ağabeyim T.K.’nın soruşturmasına bakan savcıyı tanıdığını ağabeyimin serbest bırakılmasını sağlayabileceğini söyledi. Bunun karşılığında ise 500 bin dolar para istedi. Haşim K.’nın teklifini kabul ettim. 100 bin dolar peşin ağabeyimin serbest kalmasından sonra da 400 bin dolar vermek üzere anlaştık. 2016 yılı Kasım veya Aralık ayında anlaştığım Haşim K.’ya elden 100 bin dolar parayı nakit olarak verdim.”

“PARANI GERİ VERECEĞİM DEDİ, 150 BİN TL’LİK SENET İMZALADI”

Parayı verdikten sonra belli aralıklarla ağabeyinin durumunu sormak için sanık Haşim K.’yı aradığını söyleyen Ş.K., “Ağabeyimin durumunu sorduğumda sürekli olarak ‘Ankara’ya gidiyorum. Konuyu görüşeceğim’ gibi mazeretler ile oyaladı. Daha sonra benden aldığı 100 bin doların 50 bin dolarını savcıya verdiğini bunu geri isteyemeyeceğini ancak kendi payına düşen 50 bin dolar için ‘Ben size senet vereyim’ dedi. 13 Şubat 2017 yılında 50 bin dolar karşılığında 150 bin TL’lik senet imzalayarak bana verdi. Ama bundan sonra uzun süre telefonlarımıza yanıt vermedi” dedi.

“YARGILANDIM, HÜKÜM GİYDİM SONRA TAHLİYE OLDUM”

Kardeşi dolandırılan T.K. da tahliyesinden sonra ifade vererek Haşim K.’dan şikayetçi oldu. 16 ay cezaevinde kaldığını anlatan T.K., “2016 yılının Ağustos ayında FETÖ kapsamında tutuklandım. Yargılandım, hakkımda hüküm verildikten sonra tahliye oldum. Cezaevinde kaldığım süre içinde Haşim K. ile görüşmedim. Tahliye olmamda bu kişinin tasarrufu olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

PARALARINI ALDILAR ŞİKAYETLERİNDEN VAZGEÇTİLER

İzmir Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama devam ederken sanık Haşim K., “Sizi FETÖ soruşturmasından kurtaracağım” diyerek Ş.K. ve T.K’den aldığı parayı ödedi. Verdikleri parayı geri alan ağabey, kardeş ise şikayetlerinden vazgeçti.

MAHKEME AFFETMEDİ: 2 YIL HAPİS

Mahkeme kararında sanık Haşim K.’yı “Üst düzey kamu görevlileri tanıdığım var. FETÖ soruşturma ve kovuşturmalarını yönlendiririm” diyerek menfaat sağladığına hükmederek 6 yıl hapsine karar verdi. Ancak mahkeme sanığın pişmanlık göstermesi ve müştekilerden aldığı parayı geri vermesinden dolayı cezada indirime gitti. Mahkeme kararında sanığın 2 yıl hapis ve 4 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.