Kaza, sabah saatlerinde Darende-Malatya karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. İstanbul'da vefat eden Şerife Alptekin cenazesi, yakınları tarafından memleketi Malatya'nın Hekimhan ilçesine götürülmek istendi. Ümraniye Belediyesi, Şerife Alptekin'in cenazesi ile akrabalarının memlekete gitmesi için Cevdet Aysel yönetimindeki 34 AFA 667 plakalı midibüsü tahsis etti.

AA AA


Cevdet Aysel'in kullandığı midibüs, Darende'nin Bağlarbaşı Mahallesi yakınlarında yağış nedeniyle kayganlaşan zeminde kontrolden çıktı ve taklalar atarak devrildi. Kazayı görenlerin yardımına koştuğu midibüstekiler için sağlık ve kurtarma ekiplerine haber verildi. Ekipler sevk edildikleri bölgede yaralıları midibüsten çıkarıp ilk müdahaleleri yaparken, midibüste bulunan yolculardan Nesrin Alptekin, Cuma Alptekin, Zeynep Alptekin, Derya Alptekin, Gültaze Karaca ve Mesut Akgün'ün hayatını kaybettiğini belirledi.

Kalbi durdu yeniden hayata döndü


Yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere götürüldü. Kazanın ardından kalbi duran bir kişi de götürüldüğü hastanede yapılan kalp masajı ile hayata döndürüldü.

AA AA


Kazada yaralanan sürücü Cevdet Aysel ile Sevim Alptekin, Gül Alptekin, Mustafa Alptekin, Zeytun Alptekin, Burhan Alptekin, Seyfettin Alptekin, Ezgisu Alptekin, Cerennaz Alptekin, Ege Alptekin, Zeynep Erkaya, Mehmet Özbey,  Aydın Kara, Okay Yılmaz, Songül Yılmaz ile Sevim Topay'ın tedavilerine ise kaldırıldıkları hastanede devam ediliyor. Yaralılardan Mustafa Alptekin, Ezgisu Alptekin ve Sevim Topay'ın hayati tehlikelerinin ise sürdüğü bildirildi. Kazayı duyan yakınları da kentteki hastanelere akın etti. Kazada 6 kişinin öldüğünü öğrenenler gözyaşı dökerken, sinir krizi geçiren bazı kişilere de acil servislerde müdahale edildi. Kazada ölen 6 kişinin cansız bedeni ile İstanbul'da ölen Şerife Alptekin cenazesi, morga kaldırıldı.

CENAZELER AİLEYE TESLİM EDİLDİ


Midibüste hayatını kaybeden Nesrin, Cuma, Zeynep ve Derya Alptekin, Gültaze Karaca ile Mesut Akgün'ün cenazelerinin Darende Devlet Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığındaki otopsi işlemleri tamamlandı.  Yakınları tarafından gözyaşları arasında teslim alınan cenazeler, Malatya Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Cenazelerin yarın toprağa verileceği öğrenildi.  Ailenin yakınlarından Kaya Akgül, İstanbul'da vefat eden babaanneleri 90 yaşındaki Şerife Alptekin'in cenazesinin toprağa verilmek üzere Malatya'ya getirildiği sırada kazanın meydana geldiğini söyledi.

Araçta aile yakınlarının bulunduğunu belirten Akgül, "Ümraniye Belediyesinden tahsis edilen araç, Sivas'ın Gürün ilçesinde yarım saat mola veriyor ve şoför değiştirip yola devam ediliyor. Daha sonra havanın yağışlı olması nedeniyle büyük ihtimal araç çakıla kaptırılıp, kaza meydana geliyor. Şu an 6 cenazemiz var. Hepsi akrabalarımız. Allah böyle acıyı kimseye yaşatmasın." dedi.

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)