Bulgurlu Mahallesi'nde bulunan Bulgurlu İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Murat K., sosyal medya hesabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyete hakaret içeren paylaşımlarda bulunmasının ardından büyük tepki gördü. Paylaşımlara ilişkin şikayetler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce inceleme başlatılmasından sonra harekete geçen polis ekipleri, ilkokul öğretmeni Murat K.'yi gözaltına aldı. Evinde arama yapılan Murat K., götürüldüğü emniyette sorgulanmaya başlandı.

[old_news_related_template title="İlkokul öğretmeninin skandal sözlerine inceleme!" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bir ilkokul öğretmeninin Atatürk için, '20. asrın gördüğü en büyük şeytan' dediğini öne sürerken, 'Bunun hesabını soracağız. Bir hafta içerisinde işlem yapılmazsa, il örgütümüz o okulun önüne gidip eylem yapacak' dedi. Atatürk'e hakaret iddiaları hızla yayıldı ve yoğun bir şekilde tepki çekti. Milli Eğitim Bakanlığı da konunun araştırılması üzerine iki müfettiş görevlendirdiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/veli-agbaba-dha_16_9_1538857470.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpli-vekil-ilkokul-ogretmeninin-skandal-sozlerini-ortaya-cikardi-2666442/"]

VELİ AĞBABA: GEREĞİNİ YAPIN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da bir ilkokul öğretmeninin Atatürk’e yönelik ağır hakaretler etmesine karşı çıkarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamış, "Bunun hesabını soracağız. Bir hafta içerisinde işlem yapılmazsa, il örgütümüz o okulun önüne gidip eylem yapacak." ifadelerini kullanmıştı.

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)