Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı 10 Şubat'ta yapılan ehliyet sınavı sonuçlarını resmi internet sitesi olan http://www.meb.gov.tr adresinden erişime açtı. Sürücü adayları sorgulamalara başladı bile. 2018 ehliyet sınav sonucunu öğrenenler 1 ay içinde direksiyon sınavında ter dökecek. İşte son yapılan ehliyet sınavı sonrası sürücü adaylarını bekleyen süreçler ve sınav sonuçları...

10 ŞUBAT EHLİYET SINAV SONUÇLARI BELLİ OLDU!

10 Şubat'ta binlerce sürücü adayı ehliyet sınavına girdi. Sınavdan 12 gün sonra sonuçların açıklanacağı duyurulmuştu. MEB bugün internet sitesinden belirtilen tarihte yani 22 Şubat'ta sonuçları erişime açtı. Sorgulama yapanlar sınavı geçmek için gereken puanı ve itiraz için gerekli detayları merak ediyor. Aşağıdaki linkten ehliyet sınav sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

EHLİYET SINAV SONUCU SORGULAMA

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN GEREKLİ PUAN KAÇ?

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.
Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

ehliyet sinavi sonuclari

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

Sürücü adayları, ehliyet almanın ikinci aşaması olan direksiyon sınavının tarihini araştırmaya başladı. Yazılı ehliyet sınavından 70 ve üzeri puan alan adayların katılmaya hak kazanacağı direksiyon sınavı için tarihi araştıran sürücü adayları, “direksiyon sınavı ne zaman yapılacak?” sorusunun yanıtını arıyor. Direksiyon sınavının yapılacağı tarih net olarak belli değil ancak tahminlere göre ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra 15 gün içerisinde gerçekleştirilecek. Direksiyon sınavının tarihi, kurslar tarafından adaylara duyurulacak.

SÜRÜCÜ SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA NASIL İTİRAZ EDİLECEK?

Ehliyet sınav sorularına, cevaplarına ya da sonuçlarına yapılacak olan itirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak ilgili kurum olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne yollanmalıdır.

İtiraz başvuruları için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birisine ‘'Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla 20 TL itiraz ücreti yatırılması gereklidir. Ücretin ödendiğine dair makbuzu da alıp itiraz dilekçesine eklemelisiniz. Başvurusu, sınavı geçersiz sayılan adaylar ile sınava girmeyen adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Faksla yapılan itirazlarda dikkate alınmayacak olup itirazların cevaplanma sürecinde ÖDSGM'nin genel evrak kayıt tarihleri esas alınacaktır.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.


[sozcu_dailymotion_video id="x1aw7ol"]

 

[old_news_related_template title="Ehliyet alacaklar dikkat! Sürpriz yenilik... " desc="2018'in ilk ehliyet sınavına sayılı günler kaldı. Bu yıl ehliyet sınav sonuçlarında bir ilk yaşanacak ve dijital ortamda yapılacak olan sınavın sonuçları 35 dakika içinde açıklanacak. Sürücü adayları sınav yeri sorgulama sayfasına meb.gov.tr adresinden T.C şifresi ile ya da e-devlet şifresi ile giriş yapabilecek. Ehliyet sınav ücreti 70 lira olarak belirlendi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/ehliyet880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/ehliyet-alacaklar-dikkat-surpriz-yenilik-2018-ehliyet-sinavi-ne-zaman-sinav-yerleri-belli-mi-2205029/"]