Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren ilk hayvan hastanesi, Selimiye Veteriner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içinde  Üsküdar Belediyesi'nin desteğiyle 2014 yılında hizmet vermeye başladı. Yüzyıldan daha uzun bir süredir eğitim-öğretime devam eden tarihi Selimiye Veteriner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan hayvan hastanesi, 29 Mart 2018 tarihinde de sessiz sedasız kapatıldı.

Kapatılmanın nedeni ise CHP’li Hüseyin Sağ’ın BİMER’e sorduğu soruya verilen yanıt ile ortaya çıktı. Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından verilen yanıtta, veteriner hekimlerin okulun döner sermayesi bünyesinde bulunan hayvan hastanesindeki  çalışma izinlerinin iptalini istediği, yasal mevzuat  ve okul imkanları çerçevesinde yerlerine başka veteriner hekim görevlendirilmesinin mümkün olmadığı belirtildi. İlgili yönetmeliğe göre hastanede 5 veteriner olması gerektiği belirtilerek bu hüküm doğrultusunda hastane olma yeterliliğinin kaybedildiği, hastane çalışma ruhsatının iptal edildiği ve faaliyetlerinin durdurulmasının zorunlu hale geldiği kaydedildi.

HEM ÖĞRETMEN HEM VETERİNER


Okulun,” Hayvan Sağlığı Dalı” öğretmen kadrosunun 8 olduğu ve bu alanda kadrolu öğretmen bulunmadığına dikkat çekilerek mevcut eğitimin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen 4 veteriner hekim ile devam ettiği aktarıldı. Hayvan hastanesinin ise 4 veteriner ile birlikte görevlendirilmiş teknisyen ve işçi statüsünde olan iki veteriner ile yürütüldüğü anlatıldı. Eğitim- görevi olan veteriner hekimlerin mevcut iş yükleri nedeniyle ayrıca hayvan hastanesinde görev almak istememeleri nedeniyle ilgili yönetmelik kapsamında ruhsat ve hastane işletme yeterliliğinin kaybedildiği açıklandı. Bu nedenlerle hayvan hastanesinin ruhsat, diğer yetki ve izin belgelerinin İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edildiği 29 Mart 2018 tarihi itibari ile hastanenin faaliyetlerine son verildiği belirtildi.