Aralarında İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Ajda Pekkan'ın da olduğu sanatçılar dün Hatay'a gitti. Sanatçılar burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşup Oğulpınar Karakolu'nda askerlerle yemek yedi.

FOTO: Cumhurbaşkanlığı FOTO: Cumhurbaşkanlığı


Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Mehmetçikle birlikte türkü söyledi. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses askerlikle özdeşleşen Yaylalar türküsünü Afrin ve Münbiçi de katarak söyledi. Tatlıses, Yaylalar türküsünü şöyle seslendirdi :

"Baktı Urfa hoş değil, Afrin'i dolaşta gel.
Baktı Afrin hoş değil, Münbiç'i dolaşta gel,
Yaylalar yaylalar..."

Türküye karakoldaki askerler de eşlik ederken, İbrahim Tatlısesin yanındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bu sözlere tebessüm ile karşılık verdi.

FOTO:depophotos - İbrahim Tatılses, Şİvan Perver ile birlikte sahne almış ve 'Megri megri' isimli Kürtçe türküyü okumuştu. FOTO:depophotos - İbrahim Tatılses, Şİvan Perver ile birlikte sahne almış ve 'Megri megri' isimli Kürtçe türküyü okumuştu.

AKILLARA 'MEGRİ MEGRİ' GELDİ


Tatlıses'in bu moral türküsü akıllara açılım sürecindeki Barzani karşısında söylenen 'Megri megri' türküsünü getirdi.

6 Kasım 2013’te; dönemin Kuzey Irak lideri Mesut Barzani, Diyarbakır'raki açılış törenine davet edilmiş ve Başbakan Erdoğan ile birlikte protokoldeki yerini almıştı. Kürsüde ise İbrahim Tatlıses, Şivan Perver ile birlikte sahne almış, 'PKK ağıdı' olarak bilinen Kürtçe 'Megri megri' türküsünü seslendirmişti.