Birden ortaya çıkan ve vatnadaşları çok yüklü miktarlarla dolandırarak yurt dışına kaçan Mehmet Aydın ve Çiftlik Bank hakkında birçok vatandaşın merakı dinmemiş durumda. Çiftlik oyunu üzerinde bir saadet zinciri oluşturan ve vatandaşı dolandıran Mehmet Aydın nerede doğdu, kaç yaşında? İşte Çiftlik Bank konusu hakkında araştırılmaya devam edilen sorular...

MEHMET AYDIN KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Mehmet Aydın Türkiye'nin gündemine Çiftlik Bank'ı kurucusu olarak geldi ve hakkında hala birçok detay araştırılıyor. Şu an ulaşılamayan Mehmet Aydın'ın kaçak olduğu biliniyor. 1991 Bursa doğumlu Çiftlikbank’ın kurucusunun beraberinde milyonlarca doları yurt dışına götürüldüğü iddia ediliyor.

mehmet-aydin_16_9_1521095440-2_4_3_1521443771

YÜZBİNLERCE KİŞİ MAĞDUR

İlk kuruluşunda oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank daha sonra yüzbinlerce kullanıcısı olan bir yatırım haline dönüştü. Yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın alan ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaad eden Çiftlik Bank, kullanıcılar tarafından popüler hale geldi.

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Paralarını almak için şirketin Ümraniye binasına giden kullanıcılar kapının duvar olduğunu gördü. Mağdurların ayaklanmasının ardından Bursa İnegöl’deki Çiftlik Bank tesislerine giden mağdurlar isyan etti. Olayın ardından Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç yaptığı açıklama da: “Ben de kandırıldım, Mehmet Bey’e ulaşamıyorum başınızın çaresine bakın” dedi.

ÜNLÜ İSİMLERİ REKLAMLARINDA KULLANDI

Binlerce insanı dolandıran Çiftlik Bank oluşumunun yüzü olan ve kurucu Mehmet Aydın'la birlikte katıldığı açılışlarda insanları Çiftlik Bank'a para yatırmaya çağıran oyuncu Mehmet Çevik, "suç oluşmuşsa benim için vebaldir" şeklinde konuştu. Kendisine güvenen insanları 2 milyar lira dolandırıp yurtdışına kaçan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın vurgun öncesi katıldığı toplantılarda en önde yer alan ekranların tanınmış oyuncusu Mehmet Çevik, ilk kez Gazete Habertürk’ten Bülent İpek’e konuştu. “Keşke o reklamı yapmasaydım” diyen Çevik, sisteme hiç para yatırmamış. ‘Medya danışmanlığı' karşılığında aldığı ücreti açıklamayan ünlü oyuncu, “Hayatım boyunca kolay para kazanmanın peşinde olmadım” diyor.