MHP Milletvekili Mehmet Parsak'la ilgili merak edilenler haberimizde... 39 yaşındaki genç siyasetçi ile ilgili az bilinenler ve siyasi hayatında dair bilgileri ve kısa bir yaşam öyküsünü sizler için derledik. İşte ayrıntılar...


MEHMET PARSAK KİMDİR?

Mehmet Parsak 3 Mart 1979'da (39 yaşında) Afyonkarahisar'da doğdu. Türk siyasetçi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde MHP Afyonkarahisar milletvekili olarak meclise girmiştir.


Yaşamı ve kariyeri

Mehmet Parsak 3 Mart 1979 tarihinde Afyonkarahisar'da Şükrü ve Nezahat Parsak çiftinin çocuğu olarak doğdu. 1998 yılında Afyon Kocatepe Anadolu Lisesini bitirmesinin ardından 2002 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Gençlik yıllarında Afyon Ülkü Ocaklarında başladığı siyasi hayatına Konya Ülkü Ocaklarında devam etti. Ülkü Ocakları bünyesinde çeşitli görevler yürüttü. Mezun olmasının ardından Ankara'ya yerleşerek Ankara Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı.


2012 yılında kurucuları arasında olduğu Milliyetçi Avukatlar Grubu bünyesinde çeşitli görevler yürüttü. Ankara Afyonkarahisar ili ve ilçeleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği genel başkanlığı ve Ankara’da faaliyet gösteren Ege illeri vakıf ve derneklerinin oluşturduğu “EGEM Platformu”nun Başkanvekilliğini yaptı.


Siyasi kariyeri

Milletvekilliği

2011 yılında MHP Hukuk Çalışma Grubu Kurucusu ve Koordinasyon Kurulu ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) MYK Asil Üyesi olan Parsak, ilk defa Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde MHP Afyonkarahisar milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde tekrar MHP Afyonkarahisar milletvekili olarak meclise girdi.