İstanbul Bakırköy’de özellikle çocuklarla kurduğu ilişkiden dolayı aileler tarafından tercih edilen golden retriever cinsi köpek, Fatma A’ya ait şitsu cinsi olan minik isimli köpeğe saldırdı. Yaralanan minik köpek daha sonra öldü. Köpeğin sahibi Fatma A., karakola giderek tasmasız dolaşan köpeğin sahibi Funda B., ile köpeği gezdiren Erdoğan T’den şikayetçi oldu.

“ANİDEN SALDIRDI VE ISIRDI”


Fatma A., ifadesinde, köpeğini tasmasından tutarak yürüdüğü sırada tasmasız olarak gezdirilen golden cinsi köpeğin aniden köpeğine saldırarak ölümcül derecede yaraladığını anlattı. Olaydan sonra köpeğini veterinere götürdüğünü söyleyen Fatma A., müdahalelere rağmen köpeğinin öldüğünü söyledi.

Saldırıda hayatını hayatını kaybeden Minik. Foto: Sözcü Saldırıda hayatını hayatını kaybeden Minik. Foto: Sözcü

6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA


Savcılık, köpeğin sahibi Funda B., ile Erdoğan T., hakkında “Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması” suçundan 6 aya kadar hapis talebiyle dava açtı.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI


Köpeği ölen Fatma A., köpeğin sahibi Funda B. ile Erdoğan T., hakkında 20 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.

“UYUMLU KÖPEK NASIL BU HALE GELDİ?”


Fatma A.,, dava dilekçesinde Golden rietriver cinsi köpeklerin uysal, çocuklarla iç içe büyüyen son derece uyumlu ve candan hayvanlar olduğunu anlatılırken hayvanın bu şekilde saldırgan hale gelmesinin büyüdüğü ortam ya da ailedeki olumsuz şartlardan kaynaklanmış olabileceği vurgulandı.
Fatma A., tazminat davasını kazandığı takdirde parayı hayvan barınağına bağışlayacağını söyledi.