"Oy verirken iki şeye dikkat etmenizi istiyorum" diyerek söze başlayan Meral Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

“24 Haziran'da hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimleri var. Seçim sandığına giderken bazı şeyleri düşünmemiz gerekiyor. Birincisi millet ittifakının mecliste çoğunluğunu sağlamamız gerekiyor. Sizleri seçim sandığına göndermemek için her gün her türlü manipülasyon yapılacak. Rica ediyorum herkes sandığa gitsin. Sandıkları korumak bizim işimiz. Referandumda sandıkları koruduk. YSK'yı hesap edememiştik. Şimdi YSK'yı da hesap ediyoruz. Size şahsım adına söz veriyorum sandıkları koruyacağız. YSK'dan herhangi şaibeli bir durum olursa, size namus sözü o YSK'nın önünde otururum sonuçlar düzeltilene kadar beni oradan hiç kimse kaldıramaz. Çünkü devletin namusu oy sandıklarıdır. Devlet nedir, iktidardır. Devlet eğer bunu yapmıyorsa biz sandıkları koruyacağız. Birincisi bu millet ittifakına mecliste çoğunluğu kazandırın. İkincisi Cumhurbaşkanlığında elbette beğendiğiniz adaylar vardır buna saygı duyuyorum.

FOTO: DHA FOTO: DHA


“Bu demokratik seçim çalışmalarındaki payımı lütfen unutmayın”

Ama iki şeyi düşünmenizi rica ediyorum. Birincisi herkes çatı aday üzerinde dururken beni de bu konuda ikna için çok büyük uğraşlar sarf edilmişken, çatı adaya karşı olan bu tutumunu unutmayınız. Pek çok adayın var olduğu, sayın Erdoğan'ın tadının kaçtığı bir seçimle karşı karşıyayız benim tutumum sayesinde. Şayet çatı adayını kabul etseydim, milletvekili adayıydım partimin başında istediğim kadar kalırdım, siz ise sayın Erdoğan'la, sayın Gül arasında tercihte bulunmak zorunda kalırdınız. Bugün seçim hakkında kim gelecek, ne olacak lüksüne sahipsiniz. Bunun içerisindeki payımın düşünülmesini rica ediyorum. İkincisi benim hedefim AK Parti bünyesindeki merkez sağ ve muhafazakar oylardır. Bu yüzden oy kullanırken kendinize şu soruyu sormanızı rica ediyorum, sayın Erdoğan ikinci turda karşısında kimi görmek istemez? Ona göre karar verin.

FOTO: DHA FOTO: DHA


“Kanal İstanbul 65 milyar dolara yapılıp, Türkiye’ye ne kazandıracak?”

Yine oy verirken sorgulamamız gereken şeyler var. Meşhur kanal İstanbul projesi. 65 milyar dolara yapılacak. Hepinizin vergileriyle, yine bir yandaşın zengin edildiği, Türkiye'nin 65 milyar dolarının gömüldüğü o projenin Türkiye'ye ne kadar kazandıracağını bilen var mı? Bilen yok. Buradan huzurunuzda sayın Erdoğan'a soruyorum; hepimizi çırak yerine koydu arkadaş ustaymış. Bu ustalık neticesinde Türkiye'nin 65 milyar dolarını bu vatandaşların vergisiyle gömüyorsun. Türkiye bu projeden ne kazanacak? Bilmesi mümkün değil. Biz genç işsizlere iş yaratacağımızı söylüyoruz, parayı nereden bulacak diyor. Her yıl 50 milyar dolar yatırım yapacağız. Türkiye'nin bu kaynağı var. Ama 65 milyar dolarlık proje Türkiye'ye ekonomik olarak hangi faydayı sağlayacak?

FOTO: DHA FOTO: DHA


“Balkanlar’da Atatürk’ü sildirmek için kaç para harcadın?”

Bir TİKA kavgası çıktı. Ben TİKA’yı kapatacağız dememiştim ama isabet olmuş. Bir inceledik TİKA’yı, yıllık 8 milyar dolar para harcıyor. 6 buçuk milyar doları sizin cebinizden çıkmış. Sen bu parayla Türkiye'ye ne kazanç sağladın? Kimlere destek oldun? Balkanlar'da Atatürk'ü sildirmek için kaç para harcadın? Ben Rumeli Göçmeni bir ailenin kızıyım. Bunların hepsinin hesabını soracağız. Onun için hopladılar. Peşini bırakacağımı sanmasınlar.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Konuşmasını bitirdikten sonra İYİ Parti seçim ofisinin açılışını gerçekleştiren Akşener, “Bu seçim ofisinin hayırlı işlere vesile olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanlığı ve millet ittifakı için sizden oy istiyorum" dedi