İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Balıkesir’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Akşener, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin “İkinci tura kalır ve beni yardımcısı yaparsa, onun için çalışırım” sözlerine ilişkin konuştu.

[old_news_related_template title="Bir yüzükle yola çıkanların gemicik sahibi olmasından sıkıldık" desc="Balıkesir'de halka hitap eden İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Erdoğan'nın gençlik kongresindeki sözlerini hatırlatarak 'Allah büyük. Kendi ağzıyla tamam mı diye sordu. 3 milyona yakın insan 'tamam' diye tweet attı. Bugün de gençlere sormuş sıkıldınız mı diye. Sıkıldık. Çocuklarımızın işsiz bırakılmasından bıktık. Vatan çocukları gökyüzüne iş için bakarken, bakan çocuklarının trilyonlarla oynamasından bıktık. Şöyle bir yüzükle yola çıkanların çoluğunun çocuğunun gemicik sahibi olmasından bıktık.' dedi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/resimid_4978232_16_9_1526053371.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/meral-aksener-balikesirde-2401787/"]

"O GÜN GELDİĞİNDE GÖRÜŞECEĞİM"

Akşener, “Muharrem İnce, zeki bir siyasetçidir. Bir şey söylüyorsa bir bildiği vardır. O gün geldiğinde kendisiyle muhakkak görüşeceğim” cevabını verdi.

mural-aksener

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?





CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Rize'de düzenleyeceği miting öncesi Trabzon'da basın toplantısı yapmıştı.

İnce burada gazetecilerin, "CHP'nin oyu yüzde 25. Meral Hanım'ın oyu belli değil. İkinci tura o kalırsa ne düşünürsünüz, destek verir misiniz?" sorusuna şöyle cevap vermişti:

[old_news_related_template title="'İkinci tura Akşener kalırsa destekler misiniz' sorusuna İnce'den yanıt" desc="CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Trabzon’da STK temsilcileri ile bir araya geldi. İnce ‘’Ben Cumhurbaşkanı olunca, ayağa kalkmayan yargıçlar istiyorum. Çay toplayan, düğme ilikleyen yargı istemiyorum' dedi. İnce ‘’Meral Akşener 2. tura kalırsa, otobüsün üstüne biner, oy isterim’’ açıklaması da yaptı. İnce, 'Beni yardımcısı yaparsa olurum. Benim hiç öyle bir kompleksim yok. Hiç düşünmeden beni yardımcısı yaparsa olurum. Biz memleket derdindeyiz, Muharrem İnce'ye koltuk aramıyoruz' diye konuştu. ‘’Seçimi kazanırsanız sarayda oturacak mısınız?’’ sorusuna ise ‘’Anam beni sarayda değil, tütün tarlasında doğurdu, evimde oturacağım. Saray eğitim yuvası olacak’’ cevabını verdi.İnce ‘’Öyle büyük bir heyecan ve değişim isteği var ki.. Bu iş oldu, tamam’’ mesajı da verdi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/00144-2_16_9_1526030812.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ikinci-tura-aksener-kalirsa-destekler-misiniz-sorusuna-inceden-yanit-2401292/"]

"Beni yardımcısı yaparsa olurum. Öyle bir kompleksim yok benim. Hiç düşünmeden beni yardımcısı yaparsa otobüsün üstüne binerim. Onunla karış karış memleketi gezerim otobüsün üstüne çıkıp ona oy isterim. Bu iş koltuk değil memleket meselesi. Ama ben öyle bir ekiple yöneteceğim ki bu ülkeyi önce demokrasi gelecek."